15jul

Innovatie van de maand: VR-experience verandert auto’s in rijdende pretparken

Innovatie van de maand: VR-experience verandert auto’s in rijdende pretparken

Vroeger was een spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ voldoende achterbank entertainment om een lange autorit dragelijk te maken. Maar dat soort ouderwetse spelletjes zijn natuurlijk al lang verleden tijd. Met de huidige technologieën hoeft niemand  zich meer te vervelen onderweg. De Duitse startup Holoride doet er nog een schepje bovenop met hun op VR (virtual reality) gebaseerde in-car entertainment. Holoride verandert auto’s in rijdende pretparken.
 
Holoride heeft een virtual-realitytechnologie gerealiseerd, die de omgeving real-time omzet in een VR-ervaring. De bewegingen van de auto spelen hierbij een belangrijke rol. Met de VR-bril op je hoofd beland je in een fantasiewereld waarbij de snelheid waarmee je door dat landschap reist, afhankelijk is van de snelheid van de auto waarin je zit. Stuurt de auto naar rechts, dan word je in het VR-spel ook naar rechts gestuurd.

Entertainment tegen wagenziekte

Volgens de makers van deze VR-ervaring is er bovendien het grote bijkomend voordeel dat het spelen van de games wagenziekte kan voorkomen. Veel mensen die op de achterbank een boek lezen of een film kijken om de tijd wat te doden, kunnen hiervan misselijk worden. Doordat passagiers met de VR-game gebruikmaken van de bewegingen van de auto, is er een natuurlijke match tussen dat wat je ziet en wat je voelt. 
 
Holoride werkt samen met Audi Electronics Venture om deze nieuwe manier van achterbank entertainment op de markt te brengen. Naar verwachting zal de techniek binnen drie jaar te gebruiken zijn. Holoride wil de techniek echter voor iedereen toegankelijk maken, zodat niet alleen Audi-rijders gebruik kunnen maken van deze VR-experience. Jong en oud zal blij zijn: een saaie autorit behoort over niet al te lange tijd tot het verleden! En in plaats daarvan worden we op de achterbank omringd door space invaders of zwemmen we rond in een spectaculaire onderwaterwereld.

Meer lezen over innovaties?

Iedere maand schrijven wij over een innovatie die ons opviel in de wereld van mobiliteit. Eerder schreven wij al over de FUELL Fluid e-bike met een grote actieradius en de FedEx bezorgrobot.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.