Nieuws- en persberichten

10jul

Veilig en voorbereid op reis

Veilig en voorbereid op reis

In eigen land hebben we al mogen genieten van zomerse omstandigheden. Maar nu de scholen hun deuren voor een paar weken gaan sluiten, maakt een groot deel zich klaar voor een vakantie in het buitenland om daar te genieten van de zon.

Veel mensen stappen hiervoor in de auto. ALD Automotive heeft daarom traditiegetrouw weer handige vakantie- en reistips voor u. 

Documenten en accessoires

Het is belangrijk om extra aandacht te hebben voor de documenten en accessoires die u meeneemt. Vooral omdat de regels in elk land net weer even anders kunnen zijn. Zo kan het in het buitenland verplicht zijn om accessoires als een gevarendriehoek, EHBO-trommel of lifehammer bij u te hebben. Zelfs een reservebril kan verplicht zijn. Heeft u dit niet bij u dan kan dat een boete opleveren. Op onze speciale zomertipspagina vindt u een handig overzicht van wat verplicht is per land. 

Met de leaseauto naar het buitenland?

Dat is geen probleem. Maar let op als u met uw leaseauto naar Algerije, Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne afreist. Voor deze landen gelden speciale regels en u heeft hiervoor een buitenlandverklaring nodig. Deze kunt u bij ons aanvragen, echter moet deze sinds kort ook gelegaliseerd worden bij de rechtbank met een stempel of sticker. Ons advies is, om dit tijdig te regelen. Op onze website vindt u meer informatie over deze nieuwe regelgeving.

Tolwegen en milieuzones

Om door te kunnen rijden en niet bij elke tolweg in de rij te hoeven staan, is het raadzaam vooraf te kijken of er tolwegen op uw route zijn. En zo ja, om dan een tolvignet en/of een milieusticker aan te schaffen. Het meest handig is om een elektrische tolbadge te kopen, hiermee worden de kosten automatisch van uw rekening afgeschreven. Kijkt u voor de zekerheid op onze zomertipspagina ook even na waar milieuzones zijn en wat de regels hiervoor zijn. Dan weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voor een veilige en ontspannen reis vindt u op onze zomertipspagina nog meer praktische tips. Bijvoorbeeld wat de belangrijkste noodnummers zijn om vast in uw telefoon te zetten, hoe u uw zware bagage slim inpakt en hoe uw auto minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers. Ook heel belangrijk, hoe kunt u zelf een check up van uw auto doen. U leest het allemaal hier na.

Tot slot: voor de nodige entertainment hebben we dit jaar ‘Bingo voor onderweg’. En mocht u onderweg toch nog vragen hebben, onze collega’s van het Driver Care team staan altijd voor u klaar. ALD Automotive wenst u alvast een prettige zomer en een goede reis!
 

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.