03jul

Veiligheid voor alles: ook op de fiets

Veiligheid voor alles: ook op de fiets

Het was eerder deze week al uitgebreid in het nieuws: fietsen met de telefoon in de hand is sinds 1 juli van dit jaar strafbaar. De eerste boetes zijn al uitgeschreven en er wordt handhavend opgetreden door de politie.

Bellen, appen of een telefoon in de hand tijdens autorijden werd al een tijd geleden verboden en levert u  inmiddels een fikse boete van 240 Euro op. Het vasthouden van elektrische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers tijdens het fietsen is nu dus ook niet meer toegestaan en kost u 95 Euro. Deze maatregel komt voort uit het toenemend aantal verkeersongevallen, veroorzaakt door onoplettendheid van de verkeersdeelnemer(s) als gevolg van het gebruik of bedienen van veelal een mobiele telefoon.


Handsfree muziek luisteren toegestaan

Net zoals in de auto, mogen handsfree navigeren en muziek luisteren op de fiets nog wel. Bijvoorbeeld via een koptelefoon waarmee u het apparaat bedient, waarbij u wel moet zorgen dat u het omgevingsgeluid nog hoort, door bijvoorbeeld maar 1 oordopje te gebruiken of het volume laag te zetten.  U mag wel de knopjes aan uw koptelefoon of aan het snoer van uw oordopjes gebruiken om uw telefoon of muziekspeler te bedienen. Als u stilstaat mag u uw telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat wel vasthouden en gebruiken.

Nederland, fietsland

Nog steeds is Nederland fietsland bij uitstek. Zeker in de stad is de fiets een populair vervoermiddel, maar ook daarbuiten als alternatief voor woon-werkverkeer vanwege de toenemende filedruk. Zo wint de e-bike in rap tempo terrein, omdat werknemers en werkgevers zoeken naar mogelijkheden reistijd efficiënter te maken. Tegelijkertijd past het ook goed in een duurzaam organisatiebeleid en een gezonde leefstijl. Lees meer over de voordelen van fietsend forenzen in dit artikel.

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.