02jul

Met de auto naar Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne

Met de auto naar Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne

Bent u van plan om met uw leaseauto naar Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne af te reizen? Dan is het goed om te weten dat de werkwijze rondom de buitenlandverklaring per 1 juni 2019 is aangepast voor deze landen. Hieronder zetten wij op een rijtje wat er precies veranderd is.

In voorgaande jaren was het voldoende om een ‘machtiging voertuig buitenland’, oftewel buitenlandverklaring, aan te vragen bij de leasemaatschappij om in het buitenland aan te kunnen tonen wie de eigenaar van de leaseauto is en dat u gemachtigd bent om in deze auto te rijden. Deze buitenlandverklaring werd dan door de KvK gelegaliseerd.

Aan dit deel van de procedure verandert er niets, maar vanaf 1 juni 2019 dient deze verklaring voor Marokko, Tunesië, Turkije en Oekraïne ook nog door een rechtbank in Nederland van een apostille te worden voorzien. U kunt dit zelf aanvragen bij de rechtbank. De contactgegevens van rechtbanken in Nederland vindt u hier.

Na van een apostille te zijn voorzien kan de ‘machtiging voertuig buitenland’ (leaseverklaring/ berijdersverklaring/buitenlandverklaring) meteen gebruikt worden. Legalisatie door het Consulair Diensten Centrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat van het bestemmingsland is per 1 juni 2019 voor deze landen niet meer nodig.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.