Nieuws- en persberichten

02jul
2019

Met de auto naar Marokko of Turkije

Met de auto naar Marokko of Turkije

Bent u van plan om met uw leaseauto naar Marokko of Turkije*) af te reizen? Dan is het goed om te weten dat de werkwijze rondom de buitenlandverklaring per 1 juni 2019 is aangepast voor deze landen. Hieronder zetten wij op een rij wat er precies veranderd is.

In voorgaande jaren was het voldoende om een ‘machtiging voertuig buitenland’, oftewel buitenlandverklaring, aan te vragen bij de leasemaatschappij om in het buitenland aan te kunnen tonen wie de eigenaar van de leaseauto is en dat u gemachtigd bent om in deze auto te rijden. Deze buitenlandverklaring werd dan door de KvK gelegaliseerd.

Aan dit deel van de procedure verandert er niets, maar vanaf 1 juni 2019 dient deze verklaring voor Marokko en Turkije*) ook nog door een rechtbank in Nederland van een apostille te worden voorzien. U kunt dit zelf aanvragen bij de rechtbank. De contactgegevens van rechtbanken in Nederland vindt u hier.

Na van een apostille te zijn voorzien kan de ‘machtiging voertuig buitenland’ (leaseverklaring/ berijdersverklaring/buitenlandverklaring) meteen gebruikt worden. Legalisatie door het Consulair Diensten Centrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat van het bestemmingsland is per 1 juni 2019 voor deze landen niet meer nodig.

*) Wij noemen hier de 2 landen waarin uw ALD leaseauto verzekerd is. De werkwijze geldt overigens ook voor Tunesië en Oekraïne, maar in die landen dekt onze verzekering niet.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.