Nieuws- en persberichten

27jun
2019

(Working) at the car wash…

Niet alleen een jaren 70 hit, maar voor veel automobilisten onder ons een regelmatig terugkerende activiteit. Zaterdag 29 juni heeft de BOVAG uitgeroepen tot Nationale Autowasdag. Wij vinden het een goede aanleiding om de do’s en dont’s van het autowassen onder elkaar te zetten.

Wij hebben hierover informatie ingewonnen bij onze klant Loogman Carwash, die met 60 jaar ervaring in tanken & wassen en ruim 1 miljoen wassingen per jaar een expert is op het gebied van auto wassen.

Het belang van auto wassen

Rust, reinheid en regelmaat. Het zal ouders bekend in de oren klinken. Deze regel geldt dus niet alleen voor kinderen, maar ook je huis(houden) en gebruiksvoorwerpen.  Ook een auto die met enige regelmaat schoongemaakt wordt aan zowel de binnen- als de buitenkant, dragen bij aan ‘rustig’ en comfortabel rijden. Een schone auto ziet er bovendien ook een stuk representatiever uit, ook niet onbelangrijk als  u voor het werk bij klanten op bezoek gaat.

Regelmatig onderhoud, dus ook een goede poets- of wasbeurt, is belangrijk voor de levensduur van de auto. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de lak en velgen in een goede staat. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat aangekoekt vuil van maanden zich niet makkelijk laat verwijderen en helaas zijn sporen kan nalaten. Zo luidt het advies vogelpoep nooit te lang laten zitten in verband met lakschade en ook de velgen met regelmaat goed te reinigen. Wist u, dat het residu van de remschijven dat in de velgen terecht komt, kan inbranden? Na verloop van tijd is de ervaring, dat u deze niet meer met 1 wasbeurt schoon krijgt.

Tot slot, maar niet minder belangrijk, is de bijdrage aan veiligheid een belangrijke factor van een schone auto. Wanneer de bumpers van de auto vies zijn, kunnen bij slecht weer de sensoren die aan ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) gekoppeld zijn, storingen opleveren. Het belang van schone ramen en daarmee goed zicht spreekt voor zich.

Wasstraat of zelf doen?

De auto zelf wassen is voor sommigen een ‘ontspannen’ klusje, en kinderen kunnen er een zakcentje mee verdienen. Het meest belangrijk is in elk geval een schone, zachte spons te gebruiken en regelmatig de emmer het sop/water te verversen want zandkorrels en vuil kunnen schade veroorzaken aan de lak van de auto. Daarnaast wordt vaak vergeten dat het thuiswassen van auto’s in veel steden en dorpen tegenwoordig verboden is. Het wordt gezien als milieubelastend, want alle modder en vuil van de straten lopen met het zeepwater direct het grondwater in.

Kiest u voor de wasstraat, dan is dat doorgaans milieuvriendelijker. In veel wasstraten wordt namelijk het bovengenoemde zeepwater opgevangen, gezuiverd en weer gerecycled. Zo gaat er niet onnodig water verloren en komen er geen chemicaliën via het sop in het grondwater. Naast milieuoverwegingen is gemak natuurlijk ook een groot voordeel; lekker laten ontzorgen door professionele mensen en apparatuur.

Drukte vermijden bij de wasstraat

Om zo snel mogelijk door de wasstraat te gaan, kunt u op werkdagen het beste voor 10.00 uur of na 17.00 uur langskomen. Tussen 12.00 en 15.00 uur is het over het algemeen spitsuur en heeft u kans even te moeten wachten. De zaterdag is natuurlijk ook een populair moment voor een bezoek aan de wasstraat, dan ligt de topdrukte is meestal tussen 11.00 en 14.00 uur.

Opvallend detail is dat we graag ‘schoon’ op autovakantie gaan en weer graag schoon thuis willen komen. Rondom vakanties en dan met name rondom de wintersportperiode en de zomervakanties draaien wasstraten regelmatig overuren.

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.