Nieuws- en persberichten

16apr

Conclusion en ALD Automotive zorgen voor radicale innovatie in autoleasing

Conclusion en ALD Automotive zorgen voor radicale innovatie in autoleasing

Hoofddorp, 16 april 2015 - ALD Automotive en Conclusion lanceren vandaag tijdens de AutoRAI in Amsterdam ALD choice, een nieuw leaseconcept dat in co-creatie is ontstaan.

Deze nieuwe leaseformule biedt de leaserijder een online omgeving met een persoonlijk leaseaanbod en de mogelijkheid zelf te kiezen voor het type vervoersmiddel (nieuwe auto, gebruikte auto, elektrische fiets of OV) en flexibiliteit in contractduur (dag, maand of langer).

Bedrijven die gebruikmaken van ALD choice genieten vooral van het inkoopvoordeel en de lagere operationele kosten (daling van gemiddeld 10%). Bovendien komt het risico van het beheer van het wagenpark voor kilometerafrekeningen en andere incidentele kosten te liggen bij ALD Automotive in plaats van bij het bedrijf. Jeroen Kruisweg, commercieel directeur van ALD Automotive en initiatiefnemer van ALD choice, verwacht in 2016 tot een ALD choice-vloot te komen van 5.000 voertuigen. Dit is inclusief de bijna 1.000 voertuigen van
launching partner Conclusion

ALD Automotive vergroot inkoopkracht klant
Klanten die kiezen voor ALD choice geven hun medewerkers toegang tot een online portal. De portal (in samenwerking met Conclusion gebouwd) wordt frequent ververst met de nieuwste modellen auto’s en jonggebruikte auto’s met een gunstige bijtelling.

In de portal worden auto’s en modellen aangeboden die gewild zijn, maar ook economisch verstandige keuzes zijn. Doe je dat voor meerdere klanten dan bundel je de inkoopkracht voor deze modellen. Hierdoor wordt de onderhandelingspositie sterker richting automerken en kan ALD Automotive aantrekkelijker prijsafspraken maken. Op die manier biedt ALD choice werkgevers een lagere TCO, terwijl de werknemers meer keuze hebben, zowel in looptijd als merk/model. 

Voor bedrijven houdt het gebruik van de portal een flinke tijdsbesparing in het wagenparkbeheer in. Individuele offertes hoeven niet langer gemaakt en gevalideerd te worden, de portal handelt de aanvraag geautomatiseerd af.

Betalen per medewerker
Een andere noviteit is dat er niet meer betaald wordt per auto, maar een vast bedrag per medewerker per maand. Voor werkgevers betekent dit grotere flexibiliteit waarmee de kosten voor het wagenpark eenvoudig te begroten zijn. De kosten voor meer/minder-kilometers komen hiermee te vervallen en er is een landelijke haal- en breng service inbegrepen.

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.