25jun

Pas op, een flitspaal!

Pas op, een flitspaal!

Nog enkele weken en dan starten de eerste zomervakanties voor het onderwijs. Veel Nederlanders stappen dan in de auto om af te reizen naar andere delen van Europa voor een welverdiende vakantie. En dat kan niet snel genoeg gaan! Toch willen we u graag waarschuwen. Waar staan de meeste flitspalen? 

Het meest voorzichtig moet u zijn in Italië. Hier staat het aantal flitspalen op ruim 10.000 stuks. Dus de kans dat u er een (of meer) tegen komt, is aanzienlijk groot. Een kleine snelheidsovertreding tot 10 km/uur kost u al snel 40 euro. En daarboven lopen de kosten op naar zo’n 170 euro.  

Engeland staat op de tweede plek. Hier staan ruim 6.500 flitspalen door het hele land opgesteld. En dan moet u ook nog eens links rijden. De kosten van een snelheidsovertreding in Engeland vallen nog mee als u deze vergelijkt met door rood lichten rijden. Tot 20 km te hard rijden kost u omgerekend ongeveer 110 euro. Een rood stoplicht negeren kan oplopen tot wel 1.100 euro boete. 

De derde plaats wordt ingenomen door ons buurland Duitsland, met ruim 4.500 flitspalen. Dat zal u wellicht tegenvallen want juist de Duitse snelwegen nodigen menigeen uit om even lekker door te trappen. De boetes voor snelheidsovertredingen zijn in verhouding tot de Nederlandse boetes dan wel weer een stuk lager. Maar evengoed kost een boete voor 30 km per uur te hard rijden u al snel 80 euro.  

Wilt u van te voren precies weten waar de flitspalen staan in Europa? Op de website www.flitspalen.nl vindt u een gedetailleerd overzicht van de locaties. Wellicht handig om in elk geval de omgeving waar u deze zomervakantie verblijft of langskomt, even te bestuderen. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.