Nieuws- en persberichten

12jun

Innovatie van de Maand: de e-bike die met gemak 200 kilometer aflegt komt eraan!

Innovatie van de Maand: de e-bike die met gemak 200 kilometer aflegt komt eraan!

E-bikes zijn er in allerlei soorten en maten. De een blinkt uit vanwege een bijzonder strak design en de ander heeft handige ingebouwde technische snufjes. Erik Buell, een bekende motorfietsontwerper voor onder meer Harley-Davidson, werkt aan een volgend innovatief elektrisch hoogstandje: de FUELL Fluid.

Deze e-bike springt er uit vanwege de geweldige actieradius van maar liefst 200 kilometer.

Erik Buell is motorbouwer met een behoorlijke staat van dienst. Met het door Buell recent opgerichte merk FUELL slaat hij een nieuwe weg in. In plaats van de bekende verbrandingsmotoren, richt hij zich nu helemaal op elektrische aandrijving. De FUELL Fluid is een van zijn eerste projecten. Het is weliswaar geen motor, maar dient wel als voorproefje voor wat allemaal nog uit zijn koker gaat komen. 

Van prototype dit jaar nog naar de markt

Geïnteresseerden voor de FUELL Fluid moeten nog wel even geduld hebben. Er is al een goed werkend prototype en via het crowdfundplatform Indiegogo zamelt Buell momenteel geld in om met de productie te kunnen starten. Dat ziet er heel rooskleurig uit want er is veel interesse voor de e-bike. De verwachting is, dat de eerste fietsen ergens deze zomer geleverd kunnen worden. 

De e-bike gaat momenteel vanaf 2500 euro over de crowdfund toonbank, afhankelijk van het aantal batterijen en of je het gewone model of de speed-pedelec kiest. Met deze laatste kun je snelheden van 45 km/uur halen. De e-bike heeft een riemaandrijving waardoor het onderhoud van de fiets minimaal is. Andere voordelen zijn dat de fiets heel stil is en met minder weerstand (dus efficiënt) rijdt. Het schermpje aan het stuur houdt u op de hoogte van de gereden afstand, snelheid en het batterijniveau. Maar bij deze fiets is dat laatste dus niet snel een issue. De FUELL Fluid zal in zes kleuren te krijgen zijn. 

Meer lezen over e-bikes als alternatief voor woon-werkverkeer? Lees dan ook ons gratis whitepaper.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.