16mei

Hoe om te gaan met hoge benzineprijzen

Hoe om te gaan met hoge benzineprijzen

Het nieuws van de hoge benzineprijzen zal u vast niet ontgaan zijn. Door maatregelen tegen Iran, de onrustige situatie in zowel Libië als Venezuela en productiebeperkingen van het zogenaamde oliekartel, is het olieaanbod aanzienlijk schaarser. Het gevolg: hoge prijzen aan de pomp. Zoals het er nu uitziet, blijft de situatie voorlopig onveranderd.

Wilt u toch op de kosten letten, lees dan hieronder hoe. 

Locatie en tijdstip

De zogenaamde A-pomplocaties zitten veelal langs de snelweg op drukke locaties. Ideale plek om uw tank vol te gooien natuurlijk, want u rijdt er toch langs. Beter kunt u even van de snelweg afgaan want dit kan een paar cent per liter goedkoper uitpakken. Een onbemande pomp is vaak nog goedkoper. Maar wist u ook dat het tijdstip van tanken een rol kan spelen in de benzineprijs? Het fenomeen dynamic pricing is komt steeds vaker voor in Nederland. Op doordeweekse dagen verandert zo’n 20 procent van de tankstations de prijzen van brandstof gedurende de dag; ze spelen in op vraag en aanbod. Het goedkoopste is om tussen 3 en 6 in de ochtend te tanken. Vermijd in elk geval de pomp tijdens de avondspits!  

Rijstijl aanpassen

Door een aantal simpele maatregelen in uw rijstijl, kunt u veel zuiniger met uw brandstof omgaan. Denk aan: rustig optrekken, niet te hard remmen en houd u aan de snelheidslimieten. Ook helpt het als uw bandenspanning op orde is omdat de wegligging van de auto dan beter is. Bovendien is het veiliger. Hoewel sommige maatregelen misschien wat ver gaan, zijn er ook trucjes om de weerstand van uw auto te verkleinen. Zo is het bijvoorbeeld zuiniger om geen dakkoffers of aanhangers te gebruiken.  

Elektrisch rijden

Als de brandstofprijzen blijven stijgen, wordt elektrisch rijden nog interessanter. Elektriciteit ‘tanken’ (laden) is namelijk nu al beduidend goedkoper dan reguliere brandstof. Doordat het aanbod van EV steeds groter wordt, komen er steeds meer betaalbare modellen op de markt. Daarbij groeit het aantal laadpunten in ons land gestaag en wordt de actieradius van elektrische auto’s steeds beter. Elektrisch rijden is hierdoor voor steeds meer leaserijders een serieus en aantrekkelijk alternatief voor de toekomst. 

Alternatief vervoer

Tot slot kunt u misschien overwegen vaker met het openbaar vervoer te reizen of met de fiets naar uw werk te gaan. Met name de fiets is niet alleen het allergoedkoopste alternatief, het is ook nog eens heel gezond. Vooral tijdens de mooie zomermaanden wellicht een overweging waard om de auto wat vaker te laten staan! 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.