09mei

Aandeelhouders keuren overname SternLease door ALD Automotive

Aandeelhouders keuren overname SternLease door ALD Automotive

De aandeelhouders van Stern Groep N.V. hebben tijdens de Algemene Vergadering de verkoop van SternLease B.V. aan ALD Automotive goedgekeurd. Dat maakt de leasemaatschappij vandaag bekend. ALD Automotive vergroot door de overname haar vloot met 13.000 voertuigen en dringt door tot de top 5 van grootste leasemaatschappijen in Nederland.

De overname van SternLease B.V. past goed binnen de groeistrategie van de leasemaatschappij. ALD Automotive Nederland heeft op dit moment, voor de overname, een vloot van ruim 50.000 voertuigen bij segmenten als grootzakelijk, het MKB en particulieren. SternLease B.V. op haar beurt telt een vloot van circa 13.000 voertuigen en is goed vertegenwoordigd binnen het MKB en de particuliere markt. Naast de overname gaan de twee partijen een strategische samenwerking aan om de leasediensten van ALD Automotive aan te bieden via de 85 dealervestigingen van Stern. 

Investering in de toekomst

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland is verheugd met de goedkeuring van de aandeelhouders: “Dit is ons eerste partnership met een dealergroep van deze omvang en we hebben er veel vertrouwen in dat de samenwerking beide partijen versterkt.”

Carel Bal, bestuurder ALD Automotive: “Door de overname kunnen we een beroep doen op het sterke dealernetwerk van Stern. Dit wordt een belangrijk verlengstuk van onze service naar leaserijders en het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe mobiliteitsconcepten, zoals private lease, autodelen en occasion lease, makkelijker uit te rollen. Deze overname is een belangrijke investering in onze toekomst.”

Eind mei vindt de feitelijke overname plaats. ALD Automotive streeft ernaar de samenvoeging eind 2019 afgerond te hebben.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.