Nieuws- en persberichten

30apr
2019

De autonome bezorgrobot van FedEx

De autonome bezorgrobot van FedEx

Pakketbezorger FedEx introduceerde onlangs een zelfrijdende bezorgrobot die kleinere pakketjes kan bezorgen. De robot biedt uitkomst bij met name het bezorgen van pakketjes op de kortere afstanden. Zo kunnen retailers nog beter voldoen aan de steeds groter groeiende wens van consumenten om boodschappen tot aan de deur te bezorgen.

De Bot helpt hen het bezorgproces nog efficiënter in te richten

De SameDay Bot, zoals FedEx de robot noemt, rijdt autonoom en herkent obstakels onderweg. Ook is de robot zo gebouwd dat het met gemak kleinere hindernissen kan nemen zoals stoeprandjes en trappetjes.

Met zo’n 16 kilometer per uur kan de bezorgrobot ongeveer 50 kilo aan pakketten of boodschappen vervoeren. Momenteel test FedEx het apparaat zelf uitvoerig in de Amerikaanse stad Memphis, daar waar ook hun hoofdkantoor is gevestigd. Bekende bedrijven waaronder Pizza Hut en de twee grootste Amerikaanse winkelketens Walmart en Target hebben ook al laten weten gebruik te willen maken van de SameDay Bot. 

De bedenker en eigenaar van de FedEx bezorgrobot is Dean Kamen, de man die de Segway op de markt heeft gebracht. De Segway is inmiddels wereldwijd in het straatbeeld te zien. Hoe lang zal het duren voordat we ook de SameDay Bot aan het werk zien in Nederland? Wij zijn benieuwd!

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.