Nieuws- en persberichten

30apr

De rollende deeleconomie

De rollende deeleconomie

Deelconcepten worden steeds populairder en zijn vrijwel niet meer weg te denken. Mensen kunnen op deze manier kosten met elkaar delen, hoeven zelf iets niet aan te schaffen en vaak is het ook beter voor het milieu. Zo zijn er ook veel deelconcepten gericht op mobiliteit. Vooral in de stedelijke gebieden is het delen van vervoersmiddelen ook nog eens een goede manier om de drukte te beheersen.

We zetten een paar mooie voorbeelden onder elkaar. Heeft u er al eens gebruik van gemaakt?

SnappCar

Via het platform van SnappCar kunnen particulieren hun eigen auto verhuren aan bijvoorbeeld stadsgenoten. Op deze manier kunnen auto’s die stilstaan toch nuttig zijn en een zakcentje opleveren. ALD Automotive is recent de samenwerking aangegaan met SnappCar. Private leaserijders kunnen namelijk nu geld terugverdienen door hun auto minimaal tweemaal per maand aan te bieden via SnappCar. Win-win situatie dus. 

Deelfietsen

De deelfiets bleek toch meer voeten in de aarde te hebben dan verwacht. In eerste instantie werd de stad eerder vervuild door de fiets dan de stad ermee geholpen was. Inmiddels zijn de beveiliging en de regels omtrent deelfietsen beter en ontstaan er mooie nieuwe initiatieven. Het bekendste voorbeeld is de OV-fiets. Menig forens zal hier dagelijks gebruik van maken voor het traject station – werkplek. Utrecht is deze maand gestart met 700 fietsen van Donkey Republic, verdeeld in hubs van 5 tot 7 fietsen. De Domstad draagt zo bij  aan beter benutten van de infrastructuur. 

Deelscooters

Amsterdam zet helemaal in op de elektrische deelscooter. Een van de aanbieders is de startup Felyx die ook in Rotterdam actief is en sinds vorige maand in Den Haag. Het voordeel van een elektrische deelscooter is dat u gratis kunt parkeren en u de scooter binnen het servicegebied gewoon overal achter kunt laten. De verwachting is dat de deelscooter in de toekomst nog veel vaker in het straatbeeld te zien is omdat het een mooie aanvulling is op het openbaar vervoer. 

Uber

Uber is wereldwijd actief en ook in Nederland inmiddels niet meer weg te denken. Met Uber Taxi kunt u ritten delen met anderen. Maar hier zal het niet bij blijven. Uber timmert aan de weg. In Brussel zijn de Uber Elektrische deelfietsen al geïntroduceerd, en de elektrische deelsteps staan ook klaar om uitgerold te worden. 

BlaBlaCar

Natuurlijk is het handig als u van iemand een auto kunt lenen. Maar dan is het nog steeds een beetje zonde van de ruimte en het geld als u nog drie vrije plekken heeft. Zeker als blijkt dat er mensen zijn die precies dezelfde kant op moeten. Hier springt BlaBlaCar met haar concept op in. BlaBlaCar weet precies welke mensen naar eenzelfde bestemming moeten en laat ze carpoolen. 

Ook bij ALD Automotive werken we hard aan een zakelijk deelconcept. ALD carsharing is ontstaan in Italië en wordt nu in steeds meer landen toegepast. Momenteel draaien we meerdere pilots in Nederland om de oplossing uitgebreid te testen.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.