Nieuws- en persberichten

29apr

ALD Automotive sluit zich aan bij MaaS Alliance

ALD Automotive sluit zich aan bij MaaS Alliance

ALD Automotive heeft zich aangesloten bij de internationale MaaS Alliance, een publiek-private samenwerking met als doel een gezamenlijke aanpak voor Mobility as a Service uit te rollen. Met dit lidmaatschap wil ALD de samenwerking met andere partijen intensiveren. 

De alliantie houdt zich bezig met het creëren van een open markt en een succesvolle implementatie van MaaS binnen Europa. Daarvoor is integratie nodig van de verschillende mobiliteitsdiensten, zoals openbaar vervoer, auto- en fietsdeelinitiatieven, taxidiensten, autoverhuur en autolease. MaaS maakt het mogelijk om deze mobiliteit flexibel en on demand af te nemen en te betalen. MaaS Alliance telt op dit moment 75 leden en richt zich op 3 pijlers: gebruikerswensen en regelgeving, open markt ontwikkeling en technologie.

Meer flexibiliteit in reismogelijkheden

“Nu de mobiliteitssector door nieuwe trends en technologieën snel verandert is een gemeenschappelijke aanpak noodzakelijk voor consumenten die meer flexibiliteit in hun reismogelijkheden en controle over hun totale mobiliteitskosten verwachten. Dit lidmaatschap sluit volledig aan op de strategie van ALD Automotive om innovatie, experimenten en partnerships met belangrijke spelers binnen het mobiliteits-ecosysteem te bevorderen”, stelt John Saffrett, Deputy CEO van ALD.

Nederland is binnen de internationale ALD groep pilotland voor innovaties en specifiek het specialisme multimodaliteit. De Nederlandse vestiging van ALD Automotive zal dan ook een belangrijke rol spelen bij deze samenwerking door het opdoen van praktijkervaring en deze te delen met de ALD groep en de alliantie.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.