Nieuws- en persberichten

16apr

De 7 meestgestelde vragen over elektrisch rijden

De 7 meestgestelde vragen over elektrisch rijden

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de markt van het aantal volledig elektrische auto’s flink stijgende is. Goede zaak, vinden wij bij ALD Automotive. Dit betekent dat er ook meer vragen worden gesteld over elektrisch rijden. Over levertijden bijvoorbeeld, de laadkosten of hoe ver je ermee kunt rijden.

De antwoorden op de veelgestelde vragen hebben we op een rij gezet!

1. Wat is het verschil tussen hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch?

Een hybride auto heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. Als de accu ook via het stopcontact opgeladen kan worden, spreken we van een plug-in hybride. Volledig elektrische auto’s hebben uitsluitend een elektromotor, zoals de Nissan Leaf of de Tesla modellen.

2. Waarom elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kunt u de fijnstof en CO2-uitstoot van uw wagenpark terugdringen. Ander bijkomend voordeel is dat elektrische auto’s stil zijn op de weg. Vooral in de drukke binnenstedelijke gebieden is dat een positieve bijkomstigheid.

3. Hoeveel laadpunten heeft Nederland?

Per september 2018 telt Nederland 36.010 (semi-)publieke laadpunten en 952 snellaadpunten. In Noord- en Zuid-Holland is de dekking het grootst met meer dan 7.000 laadpunten. Kijk voor meer informatie op: www.oplaadpalen.nl.

4. Wat kosten het opladen van een elektrische auto?

De plek waar u laadt, maakt een enorm verschil. Zo kost een kilowattuur (kWh) thuis zo’n € 0,18 en op de zaak (afhankelijk van het energiecontract) € 0,10. Onderweg laden is duurder. Dit kost ongeveer € 0,34 en snelladen zelfs € 0,59 per kWh.

5. Wat is de oplaadtijd?

Het duurt gemiddeld 6 uur om een accu met een capaciteit van 16 kWh op te laden via een normaal stopcontact (230 volt). Dit gaat met een snellader aanzienlijk vlotter. Ook zijn er langs de snelweg snellaadpunten waarmee opladen ongeveer een kwartier duurt. Met een volledig opgeladen accu kan gemiddeld 265 kilometer gereden worden.

6. Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Uit recent eigen onderzoek onder leaserijders blijkt dat 57% de actieradius van elektrische auto’s nadelig vinden. Deze zou te laag zijn. Gelukkig zien wij hierin al een goede stijgende lijn in de nieuwere varianten elektrische modellen. Autoproducenten werken doorlopend aan nieuwe technieken om de actieradius te verbeteren en dat is terug te zien.  De gemiddelde actieradius ligt momenteel op de 265 km. Terwijl gemiddeld woon-werkverkeer zo’n 15 tot 35 km is. Heeft u tips nodig hoe u uw actieradius kunt vergroten? Lees dan ons artikel over de actieradius.

7. Wat zijn de levertijden van een elektrische auto?

De levertijd van de elektrische auto kan oplopen tot ruim 1 jaar blijkt uit onderzoek van de Verenigde Elektrische Rijders, in samenwerking met meer dan 20 Nederlandse dealers. Gelukkig zijn er ook modellen met een korte levertijd. We hebben de levertijden van enkele van onze populairste modellen op een rijtje gezet. 

Heeft u een andere vraag of wilt u meer duidelijkheid? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan altijd klaar om u te helpen met de vragen die u heeft. 

 

Meer weten? Download onze gratis whitepaper:
De sterke opkomst van elektrisch rijden

 

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.