07mrt

Een toekomst zonder files? Deze 10 bedrijven geloven (en bewijzen) dat het kan!

Een toekomst zonder files? Deze 10 bedrijven geloven (en bewijzen) dat het kan!

In september 2018 startte de Spitsbrekers-competitie, een initiatief van BNR Nieuwsradio en ALD Automotive, de ANWB en MoveMove. We riepen heel zakelijk Nederland op om mee te denken hoe  de BV Nederland weer in beweging te krijgen.

De files worden er niet minder op en deze zorgen, naast veel ergernis, ook voor verlies van tijd en productiviteit. 

Kortom; het roer moet om… maar hoe? En op welke manier meet je het succes en toepasbaarheid van je idee? Een deskundige jury, bestaande uit 4 mobiliteitsexperts, staat de Spitsbrekers-coalitie bij. Samen bekijken ze alle aanmeldingen, meten ze de impact van een idee of project, en beoordelen ze de kandidaten. Van de ruim 50 inzendingen van verschillende organisaties, bleven er 10 initiatieven over die in september 2019 kans maken op de titel. 

In willekeurige volgorde de shortlist met organisaties en hun ideeën

Een rigoureuze aanpak; het verplaatsen van je kantoor naar een treinstation. Arcadis en VodafoneZiggo hebben dit gewaagd. 

OV stimuleren kan ook anders; Funding Circle neemt alleen maar medewerkers aan die met het OV naar het werk komen. 

Na de OV-rit het laatste stukje met de fiets? Werkgever Strukton heeft elektrische fietsen voor hun medewerkers klaarstaan op het station. 

Het stalen ros is ook bij Medisch Spectrum Twente populair als alternatief vervoersmiddel: ruim 2000 medewerkers doen mee aan een fietsbeloningssysteem. 

Het filesporten van ALD heeft er een concurrent bij: het fitnessprogramma van Tech Data laat je sporten tijdens de spits. 

BV Nimag biedt de mogelijkheid om langs de files te rijden in plaats van erin stil te staan. Daar krijgen medewerkers namelijk korting op een motor.

Veel auto’s staan het merendeel van de tijd stil (en niet per definitie in de file). Een reden voor Arup om deelauto’s in te zetten.

Van een 9-tot-5 baan op een en dezelfde locatie is bij ACES Direct en True Legends geen sprake. Zij laten hun medewerkers op flexibele locaties en tijden werken.

Binnenkort delen we meer over de diverse initiatieven.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.