05mrt

Innovatie van de Maand: reizen in een zelfrijdende hotelkamer

Innovatie van de Maand: reizen in een zelfrijdende hotelkamer

Een hotelkamer op wielen, waarmee je ergens naartoe kunt reizen terwijl je slaapt? Het klinkt raar, maar is misschien sneller werkelijkheid dan we denken. Dit hybride concept, dat onlangs een Radical Innovation Award heeft gewonnen, is bedacht door de Canadees Steve Lee van de Aprilli Design Studio in Toronto. 

De ATS, of de Autonomous Travel Suite, is ontworpen om zelfrijdend reizigers in zes tot tien uur ergens heen te kunnen brengen. Het biedt ondertussen allerlei faciliteiten die het reizen aangenaam en nuttig maken. Zo is het volledig uitgerust met diverse zaken die je in elke andere traditionele hotelkamer ook vindt: een slaapcompartiment, een werkplek, een kleine keuken, een toilet, een douche en een ‘entertainment zone’ waar je films kunt kijken of kunt gamen. Het gehele voertuig bestaat uit panoramisch glas, dat met één druk op de knop ondoorzichtig wordt gemaakt.

Besturing per app

Het voertuig kan worden bestuurd door middel van een app. De reiziger selecteert het begin- en eindpunt en eventueel tussenstops zoals een sportschool of een restaurant. Het computersysteem berekent dan zelf de beste route. Het is bovendien de bedoeling dat er speciale ‘hotelhubs’ komen met de mogelijkheid tijdelijk op een vaste plek te verblijven en waarbij de gasten gebruik kunnen maken van gedeelde faciliteiten als een zwembad, sportschool, restaurant of vergaderzalen.
 
Toekomstmuziek? Vooralsnog wel. Voorlopig is de infrastructuur van onze wegen hiervoor nog niet geschikt. Maar met de vele innovaties op het gebied van zelfrijdend vervoer is het waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat ook de zelfrijdende hotelkamer op onze snelwegen te zien is. Eerst de reguliere auto autonoom laten rijden en dan volgt deze vanzelf.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.