Nieuws- en persberichten

12feb
2019

ALD Automotive realiseert groei van ruim 24 procent

ALD Automotive realiseert groei van ruim 24 procent

ALD Automotive constateerde wereldwijd een groei van 10,1 procent. In Nederland is de vloot met maar liefst 24,3 procent gegroeid. Het totale wagenpark van ALD Automotive Nederland telde eind vorig jaar 49.221 voertuigen en is inmiddels zelfs de grens van 50.000 gepasseerd. 

Private lease heeft net als het jaar ervoor een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei, maar ook zakelijk is de vloot flink toegenomen. De groei kwam zowel tot stand via directe verkoop onder het label ALD Automotive als indirect, via whitelabel partnerships met importeurs.

Minder diesel, meer EV

Volledig in lijn met de doelstellingen om meer duurzamere mobiliteitsvormen te bieden, ziet de ALD-Groep dat het aandeel elektrische en hybride voertuigen in 2018 wereldwijd met bijna 50 procent is gestegen. Deze trend is ook in Nederland zichtbaar. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland: “We merken dat steeds meer bedrijven werk maken van duurzaamheid. De vraag naar elektrisch vervoer neemt toe en in 2018 was 12,8 procent van onze leaseregistraties elektrisch of hybride. Het aantal dieselregistraties zagen we in 2018 in Nederland teruglopen tot gemiddeld 13 procent over het hele jaar.” 

ALD Automotive ziet 2019 met vertrouwen tegemoet. “Voor dit jaar verwachten we dat de vraag naar elektrisch verder toeneemt, maar ook de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen zal aanzienlijk groeien. Met onze nieuwste oplossing ALD carsharing spelen we hierop in. Ook zien we voor dit jaar veel kansen voor occasion lease, voor zowel de private lease markt als zakelijk. Het past in de trend van meer flexibiliteit in contractduur”, aldus Kruisweg.

ALD Wereldwijd

Wereldwijd telt de leasevloot van ALD Automotive nu meer dan 1,6 miljoen voertuigen. Mike Masterson, CEO van ALD: "2018 was wederom een jaar van recordgroei voor ALD, het bevestigt ons marktleiderschap en toont de kracht van ons partnernetwerk. Ik ben ervan overtuigd dat we in 2019 onze leidende concurrentiepositie zullen bevestigen."

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.