Nieuws- en persberichten

07feb
2019

Peugeot e-Legend, legende of waarheid?

Peugeot e-Legend, legende of waarheid?

Liefhebbers van de oldtimers hoeven zich niet al te veel zorgen te maken. Ondanks dat het nieuwe klimaatakkoord ernaar streeft in 2030 Nederland helemaal elektrisch te laten rijden, denken de fabrikanten graag met ons mee. De Peugeot e-Legend is hiervan een goed voorbeeld.

De Peugeot e-Legend werd afgelopen najaar onthuld als conceptcar. Hierbij liet Peugeot duidelijk weten dat de energietransitie niet ineens 120 jaar automobielhistorie kan uitwissen. Het stylingteam van de fabrikant heeft zich daarom uitgeleefd op de e-Legend en alle typische kenmerken van de 504 Coupe laten terugkomen in het design. Ondertussen is de e-Legend uitgerust met de nieuwste technologieën.  

Eerst even de technische feiten op een rij: de auto is voorzien van een 100% elektrische aandrijflijn en heeft volgens de WLTP-norm een actieradius van 600 km. In minder dan 4 seconden gaat de auto van 0 naar 100 km/uur. De topsnelheid is 220 km per uur. Met snelladen is de auto binnen 25 minuten weer beschikbaar. Ook is het mogelijk gebruik te maken van inductieladen. 

Personal Assistant

De e-Legend maakt gebruik van AI-technologie en biedt de bestuurder zo een spraakgestuurde personal assistent. Door een zin uit te spreken start u uw favoriete playlist of belt u uw moeder. Grappig detail: het systeem geeft antwoord met de gedigitaliseerde stem van Gilles Vidal, designdirecteur van Peugeot en begrijpt maar liefst 17 talen!

Autonoom rijden is meer tijd voor jezelf

De bestuurder, kan afhankelijk van de situatie, kiezen om zelf te sturen of autonoom en de auto het werk te laten doen. Autonoom rijden is – volgens de makers – vooral bedoeld voor wat ‘me-time’. In de autonome rijstand wordt het stuurwiel weg geklapt, gaan de stoelen achteruit in de relaxstand en heeft u even wat tijd voor uzelf. 

Zo blijkt dat zowel het houten dashboard als de zonnekleppen omgezet kunnen worden in een beeldscherm. Terwijl u op uw volgende bestemming afstevent, kunt u ondertussen wat relaxen door bijvoorbeeld te gamen met de ingebouwde videogameconsole of een film te kijken op het gewelfde centrale scherm of op de schermen in de zonnekleppen. 

Van concept naar productiemodel?

Gaan we de e-Legend als productiemodel terugzien of blijft het een ‘legend’? Er gaan geruchten de ronde dat Peugeot signalen afgeeft die we als een hint kunnen opvatten. Zo is er een commercial van Peugeot gelanceerd waarin de e-Legend te zien is. De commercial sluit bovendien af met de cryptische tekst: We saved the best for 2019, stay tuned for more thrills…. We houden het voor u in de gaten! 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.