Nieuws- en persberichten

29jan
2019

Elektrisch rijden: de volgende stap binnen uw organisatie?

Elektrisch rijden: de volgende stap binnen uw organisatie?

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de markt van het aantal volledig elektrische auto’s flink stijgende is. Goede zaak, vinden wij bij ALD Automotive! Daarom belichten we hieronder een aantal voordelen van elektrisch rijden voor wagenparkbeheerders.

CO2-reductie

De allergrootste drijfveer om de overstap te maken naar elektrisch rijden is om uw wagenpark emissievrij te maken. Ongeveer 20 procent van de milieuvervuiling is te wijten aan de CO2-uitstoot van het verkeer. Wist u dat het reduceren van de CO2-footprint voor een derde van alle Nederlandse bedrijven al een belangrijk onderdeel is van het strategisch beleid? Vooral grote bedrijven hanteren een maximum op CO2-uitstoot en hebben doelstellingen voor een emissievrije toekomst.

Fiscaal voordeel elektrische auto

Het elektrificeren van het wagenpark heeft veel fiscale voordelen. Hoe schoner de auto is, hoe lager de bpm. Bovendien telt een volledige elektrische auto slechts 4% bijtelling. Behalve voor waterstofauto’s geldt dit fiscale voordeel verder niet voor ander soort auto’s, dus ook niet voor een PHEV. Overigens geldt dit vanaf 2019 alleen voor elektrische auto’s waarvan de aanschafwaarde onder de 50.000 euro ligt. Het bedrag daarboven valt vanaf dan in de categorie 22% bijtelling.

InfographicALDElektr...

Lager geprijsd

Gelukkig is die hoge aanschafwaarde ook een steeds minder gehoord tegenargument om op elektrisch rijden over te gaan. Vrijwel elke fabrikant heeft tegenwoordig een elektrische variant in het assortiment. Hoewel de Tesla -heel begrijpelijk- bovenaan menig verlanglijstje staat, zijn er steeds meer merken en modellen beschikbaar. Elk met hun eigen prijskaartje, passend bij ook de minder hoge budgetten.

Actieradius elektrische auto

Uit recent eigen onderzoek onder leaserijders blijkt dat 57% de actieradius van elektrische auto’s nadelig vinden. Deze zou te laag zijn. Gelukkig zien wij hierin al een goede stijgende lijn in de nieuwere varianten elektrische modellen. Autoproducenten werken doorlopend aan nieuwe technieken en dat is terug te zien.  De gemiddelde actieradius ligt momenteel op de 265 km. Terwijl gemiddeld woon-werkverkeer zo’n 15 tot 35 km is.

Oplaadpunten elektrische auto

Een goede laadinfrastructuur is essentieel om elektrisch rijden in Nederland en in Europa te laten slagen. Er zijn veel initiatieven die helpen deze infrastructuur te verbeteren in de openbare ruimte, bij bedrijven en bij consumenten thuis. Inmiddels heeft Nederland al meer dan 18.000 openbare oplaadpunten die 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast telt Nederland ruim 17.000 semipublieke laadpalen zoals oplaadpunten bij bedrijven en meer dan 950 snellaadpunten. Naar schatting zijn er ook nog eens 90.000 privé laadpalen. Deze aantallen nemen elk jaar weer toe, het afgelopen jaar nam dat met 14% toe t.o.v. 2017. Wat ons betreft bieden deze ontwikkelingen volop perspectieven voor de toekomst.

 

Meer weten? Download onze gratis whitepaper:
De sterke opkomst van elektrisch rijden

 

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.