Nieuws- en persberichten

24jan
2019

Branchevereniging VNA ontvangt minister bij ALD

Branchevereniging VNA ontvangt minister bij ALD

VNA heeft maandag de minister van Infrastructuur en Waterstaat, mevrouw Van Nieuwenhuizen ontvangen voor een werkbezoek aan de autoleasesector. Dit werkbezoek stond in het teken van een kennismaking met een branche in ontwikkeling.

In een prettige en open sfeer hebben de VNA en een aantal directeuren uit de sector diverse relevante onderwerpen met de minister besproken.

VNA ontving de minister in een inspirerende omgeving (het Mobility Experience Centre van ALD Automotive in Hoofddorp) die een belangrijke bijdrage leverde om de minister een goed beeld te geven van de adviserende en ontzorgende rol, die een autoleasemaatschappij voor haar klanten heeft.

‘Down under’ in de autoleasebranche  

Renate Hemerik, directeur VNA, trapte het werkbezoek af met een presentatie over de sector. Met  feiten en cijfers over de branche nam zij de minister mee ‘down under’. Zo maakte ze de minister bewust van de relevantie van de autoleasebranche. Bijvoorbeeld door de omvang van de sector en het feit dat de autoleasebranche goed is voor 48% van alle nieuw verkochte auto’s in Nederland. Maar ook door de enorme ontwikkeling van private lease en de invloed die private lease kan hebben op de elektrificatie van particuliere auto’s. Hemerik: “De autoleasebranche is zeer relevant voor de mobiliteit in Nederland en een accelerator als het gaat om schone, zuinige én veilige auto’s.”
  
Uiteraard stond het productenpallet van de sector op de agenda. Welke producten bieden de autoleasemaatschappijen aan om invulling te geven aan duurzame mobiliteit? Waarbij uiteraard de onderwerpen deelauto, mobiliteitsarrangementen, mobiliteitsbudgetten, elektrisch rijden en de adviserende rol die de autoleasesector hierin richting de klant invult de revue passeerden.  

Verkeersveiligheid is een onderwerp van iedereen

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor zowel de minister als voor onze autoleasebranche. De ambitie van de minister is kraakhelder: het reduceren van het aantal verkeersslachtoffers naar nul. Ze benadrukte daarbij dat meer ADAS-systemen (veiligheidssystemen) in de auto net zo’n stap van verbetering voor de verkeersveiligheid kan zijn, als destijds de invoering van de autogordel. Minister Van Nieuwenhuizen: “Het is een verantwoordelijkheid van iedereen om stappen te zetten en de verkeersveiligheid te vergroten. Er kan veel, maar je moet wel met elkaar in gesprek om die beweging vorm te geven.” Renate Hemerik benadrukte dat de autoleasesector haar verantwoordelijkheid hierin samen met de leden oppakt. 

Spin in het web  

De minister was enthousiast over het inzicht dat ze heeft gekregen over de rol die autoleasemaatschappijen spelen. Zij complimenteerde de branche: “ik zie dat autoleasemaatschappijen als een ‘spin in het web’ zitten tussen consument, bedrijfsleven en overheid waar het gaat om invulling geven aan toekomstige mobiliteit.”

VNA heeft bij de minister benadrukt dat zij veel parallelle belangen ziet in de vraagstukken en dilemma’s die de transitie in mobiliteit met zich meebrengt. Renate Hemerik: “Dit geslaagde werkbezoek biedt een goede basis om de samenwerking met het ministerie verder te intensiveren!” Ook vanuit ALD Automotive zien we veel kansen om als branche samen op te trekken in het makkelijker maken van flexibele mobiliteit. Carel Bal van ALD Automotive: “Door het doen van experimenten, bijvoorbeeld met het fiscaal faciliteren van flexibele mobiliteit, kunnen we gezamenlijk ervaring opdoen en de weg naar slimme mobiliteit verder versnellen”. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.