Nieuws- en persberichten

15jan

Innovatie van de maand: de vliegende politiemotor

Innovatie van de maand: de vliegende politiemotor

Dubai behoort tot een van de hardst groeiende steden. Een bijkomend nadeel is dat de verkeersdrukte ook alsmaar toeneemt. Het Californische bedrijf Hoversurf heeft een oplossing bedacht dat er in elk geval voor moet gaan zorgen dat de hulpdiensten sneller ter plaatse kunnen zijn.

Het bedrijf heeft namelijk een vliegende motor ontwikkeld waarmee de politie van Dubai naar een noodsituatie kan ‘vliegen’.

De vliegende motor is feitelijk een drone die een persoon kan meedragen. Het apparaat kan een hoogte bereiken van bijna 30 meter. Vanwege de veiligheid hebben ze dit teruggeschroefd naar slechts 5 meter hoogte. Maar neemt niet weg dat je op deze hoogte met gemak over bijvoorbeeld de file heen vliegt om zo sneller ter plaatse te kunnen zijn. Daarbij haalt de drone ook nog eens een snelheid van ongeveer 70 km per uur. 

De politie van Dubai heeft een overeenkomst getekend met het Amerikaanse bedrijf om een vloot af te nemen. Het duurt nog wel een poosje voordat we het corps er ook echt op aan het werk zien. De vliegende motor moet wel 100 procent betrouwbaar en veilig zijn. De critici zijn momenteel nog erg sceptisch over het ontwerp. Met name de roterende bladen van de drone zien er nog erg gevaarlijk uit. Ook de stabiliteit van de drone wordt nog bekritiseerd. Toch is dit weer een bijzondere innovatie met toekomstperspectief. 

Dat Dubai zich graag profileert als innovatieve stad met bijbehorende mobiliteit, blijkt wel uit een eerder verschenen artikel over de Autonome Air Taxi.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.