Nieuws- en persberichten

10jan
2019

Auto’s in 2019: wat kunt u dit jaar allemaal op de weg verwachten?

Auto’s in 2019: wat kunt u dit jaar allemaal op de weg verwachten?

Het aanbod van elektrische auto’s blijft groeien en dat vinden wij een goede zaak. Uit de ruime keus hebben we er enkele uitgelicht. En welke nieuwe modellen maken nog meer hun entree op de Nederlandse wegen dit jaar? We hebben een selectie gemaakt van interessante varianten.

Audi E-tron

Allereerst de Audi E-tron. Dit is de eerste volledig elektrische auto van Audi. De SUV heeft niet hele grote bijzonderheden, behalve dat de auto snel kan laden. Ook bij reguliere laadpalen. En dat is voor een elektrische auto een fijn gegeven. Met volle batterijen kan de E-tron ongeveer 400 km afleggen. Verder bevat de auto twee touchscreens waarmee alles in de auto aangestuurd kan worden. En met de ingebouwde digitale assistent van Amazon kunt u onderweg uw boodschappen bestellen of alvast wat apparaten thuis aansturen. Er zijn al flink wat pre-orders geweest van de auto, dus u gaat de E-tron met regelmaat tegenkomen onderweg. 

Mercedes EQC

De Mercedes EQC is ook een elektrische SUV. De EQ staat voor ‘Electric Intelligence’. 
Dus ook Mercedes gaat verder op de elektrische koers. De EQC is een vierwiel-aangedreven auto door de elektromotor die de voor- en achteras aandrijft.  De actieradius van de auto is volgens Mercedes ruim 450 km. Maar daar zal in de praktijk ongeveer 400 km van overblijven. Bij een volledig lege accu zou de auto in maximaal drie kwartier weer voor zo’n 80 procent opgeladen moeten zijn.

Volvo Polestar

Polestar is feitelijk een broertje van Volvo. Voor het gemak praten we daarom gewoon over de Volvo Polestar. Dit jaar komt de Polestar 1 uit, een PHEV die slechts in 18 landen op de markt komt, waaronder Nederland. En daar mogen we gelukkig mee zijn want de auto wordt in de media weggezet als een bloedmooie coupé! Daarvoor moet wel enigszins in de buidel getast worden. De Polestar 1 wordt halverwege 2019 in productie genomen en de productie voor 2019 (200 stuks) is al uitverkocht, dus in eerste instantie weggelegd voor de lucky ones. Hoewel Polestar 2 en 3 ook al in de maak zijn (verwacht in 2020), zal het grote publiek helaas nog even moeten wachten.  

Mazda 3

Mazda komt dit jaar met de nieuwe 3-serie. Hiervan zijn zowel de hatchback als de sedan in het voorjaar van 2019 verkrijgbaar. De auto wordt geleverd in een 1,8-liter SkyActiv-D turbodiesel-uitvoering en met een 2,0-liter SkyActiv-G viercilinder benzinemotor. En we kijken ook erg uit naar de variant met Skyactiv-X technologie, leverbaar vanaf juli 2019. Het Japanse merk claimt dat er maar liefst een 20% lager brandstofverbruik gerealiseerd kan worden vergeleken met de Skyactiv-G. Het design is mooi en simpel; Mazda hanteert de kunst van het weglaten. Uiteraard zijn de modellen wel voorzien van de laatste snufjes op het gebied van digitale infotainment, navigatie en veiligheidssystemen. Kortom, een ideale auto voor de zakelijke rijder die veel onderweg is.

Renault Clio

De Renault Clio gaat ook alweer heel wat jaren mee. Het is een model dat een brede doelgroep aanspreekt. Enerzijds is het een lekkere stoere auto en anderzijds is hij ook gewoon heel representatief. Een kameleon onder de leasewagens, wat ons betreft. Het design is hoegenaamd hetzelfde als zijn voorgangers. Maar waarom zou je een succesvol concept veranderen? In de nieuwe generatie Clio’s hebben vooral de bestuurder en bijrijder wat meer beenruimte gekregen. De achterbank heeft hier dus wel iets onder te lijden… Van de Clio komt er voorlopig nog geen elektrische variant, wel een hybride. De Clio wordt verwacht in mei van dit jaar.

Volkswagen T-cross

Tot slot, de Volkswagen T-cross. Hij hoort thuis in het rijtje van de T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. De T-cross is de kleinste SUV uit de stal van Volkswagen en is al te bestellen. De auto biedt ruimte voor vijf personen. De achterbank is bovendien nog verschuifbaar om zo wat meer beenruimte te creëren. Naast de verschillende motoruitvoeringen, zijn er nog drie uitvoeringen die helemaal naar uw persoonlijke voorkeuren zijn aan te passen. Zo kunt u kiezen uit vier verschillende interieurdesigns, twaalf exterieurkleuren en talloze opties voor multimedia en navigatie. Dus u zult niet snel naast een volledig identiek exemplaar voor het stoplicht staan.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.