Nieuws- en persberichten

07dec

Innovatie van de maand: poeder voor betere accu’s

Innovatie van de maand: poeder voor betere accu’s

Soms komen we een innovatie tegen die van eigen bodem is en die potentie heeft de wereld te veroveren. Het technologiebedrijf RGS Development uit het Noord-Hollandse Broek op Langedijk heeft een bijzonder poeder ontwikkeld, zodat de accu's van elektrische auto's langer door kunnen.

De naam van dit poeder ligt niet al te gemakkelijk in de mond: e-magy nano-poreus silicium. Het is een vrij technisch verhaal hoe dit speciale stofje precies werkt. Het is in elk geval vooral ontwikkeld voor de Li-ion batterijen die gebruikt worden bij elektrische voertuigen. De stof wordt extra toegevoegd aan de batterij. Het bedrijf uit Broek op Langedijk beantwoordt met deze uitvinding de vraag vanuit de automotive-industrie om meer batterij-capaciteit te ontwikkelen. Met de opkomst van elektrisch vervoer is er vanzelfsprekend ook een steeds groter wordende behoefte naar betere batterijen en accu’s.

Momenteel ligt de range van een elektrische auto op gemiddeld 265 km. Elektrische auto’s zouden dan met de toevoeging van e-magy nano-poreus silicium meer dan 500 kilometer kunnen rijden, zonder bij te hoeven laden. Maar ook andere batterijen zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van deze innovatie, zoals die van een elektrische fiets en zelfs van mobiele telefoons.

De makers van het stofje werken aan de faciliteiten om het in grote hoeveelheden te kunnen maken. Nu het getest is op de TU Delft en inmiddels beschikbaar is bij de eerste industriële klanten, kan het bedrijf werken aan het verder opschalen van de productie. Bij ALD Automotive zijn we erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling. Wat ons betreft een innovatie om in de gaten te houden!

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.