Nieuws- en persberichten

26sep
2018

Duur, duurder, duurst!

Duur, duurder, duurst!

Dit jaar werd er voor een Ferrari 250 GTO uit 1963 -waarvan slechts 39 op de wereld- maar liefst 60 miljoen euro betaald en is daarmee de duurste auto ooit. Dit exemplaar behaalde ooit het podium van Le Mans en is in goede staat. 

Dat schaarste onder auto’s geld oplevert, bewijst ook de Mercedes 3000 SLR. Maar we zullen van dit model nooit het exacte prijskaartje te weten komen: er zijn namelijk maar twee exemplaren van op de wereld, beiden in bezit van Mercedes zelf. De fabrikant koestert deze juweeltjes en daarom zullen ze nooit in de verkoop komen. Kenners denken echter dat een exemplaar al snel boven de 100 miljoen euro waard is. De auto is in de jaren ’50 gebouwd en was voor zijn tijd heel erg snel. Het was destijds de snelste straatauto ooit en haalde met gemak een topsnelheid van 290 km.

In de categorie oldtimers wordt de prijs vooral gedreven door uniciteit van de auto en zijn prestatiegeschiedenis. Wanneer we kijken naar de hedendaagse auto’s, dan wordt de prijs voor een deel bepaald door de BPM en de extra opties. De allerduurste auto waarvan bekend is dat er een op de Nederlandse weg rijdt, is de Bugatti Chiron. De auto heeft een topsnelheid van 420 km maar zou zelfs 460 moeten kunnen rijden. De prijs van de Chiron is om en nabij de 3,4 miljoen euro, maar dan is er niet bespaard op de extra opties, zoals een Exposed carbon pack, velgen ‘Diamond cut’ en comfort stoelen. LEGO bracht deze zomer een bouwdoos uit waarmee een Bugatti Chiron gebouwd kan worden. Waarschijnlijk zal het schaalmodel in meer huishoudens terecht komen.

Waar rijden onze wereldleiders in?

The Beast, koosnaam voor de Cadillac van president Donald Trump kost 1,5 miljoen dollar. De presidentiële limo is dan ook van alle gemakken voorzien: bestand tegen kogelinslagen, het heeft een ultramodern trackingsysteem, een satelliettelefoon die Trump direct in verbinding brengt met het Pentagon en het schijnt de nodige wapens aan boord te hebben. Voor het geval dat… Er schijnen maar liefst vijftien van deze exemplaren rond te rijden, zodat je nooit zeker weet of het Trump zelf is die in de auto zit. De Chinese president Xi Jinping rijdt in de duurste auto van zijn land; een Hongqi L5 van zo’n 800.000 dollar, met een persoonlijke signatuur van Mao op het kenteken. De Europese staatshoofden zijn over het algemeen een stuk ingetogener en hebben geen exorbitante bedragen neergeteld voor hun auto. Leuk detail is dat de Franse Emmanuel Macron vooral voor innovatie gaat. Hij rijdt rond in een zelfrijdende Citroen DS7 Crossback. En onze eigen minister-president Mark Rutte, pakt als het even kan gewoon de fiets! (en haalde daarmee eerder dit jaar het wereldnieuws)

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.