20aug

ALD Automotive tekent sponsordeal met Nuon Solar Team

ALD Automotive tekent sponsordeal met Nuon Solar Team

ALD Automotive is de nieuwe mobiliteitspartner van het Nuon Solar Team van de TU Delft dat de komende twee jaar het team ondersteunt. De samenwerking is gericht op twee races waar het Solar Team aan gaat deelnemen: de World Solar Challenge 2019 (Australië) en de Solar Challenge van 2020.  

Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive: “Met deze samenwerking kunnen we kennis uitwisselen en meer aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen zoals zonne-energie. Zowel bij het brede publiek als binnen de mobiliteitssector. Als sponsor ondersteunen we het Nuon Solar Team door een Opel Vivaro team-bus beschikbaar te stellen. Daarnaast zullen we actief verslag doen van de prestaties van het team tijdens de races via verschillende mediakanalen.”

World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team doet volgend jaar mee aan de World Solar Challenge. Dit is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto's die rijden op zonne-energie. De wedstrijd, die in 1987 voor het eerst gehouden werd, gaat dwars door Australië over een afstand van ruim 3000 kilometer. Daarmee geldt het als de grootste zonnewedstrijd ter wereld. 

Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. Met hun technische kennis, creatieve inzichten en praktische manier van handelen heeft het team maar één doel; de slimste zonneauto ter wereld maken. Dat doen ze goed: in 2017 kwamen de Delftenaren bij de World Solar Challenge na vijf dagen als eerste over de finish in Adelaide. Het was de zevende keer dat ze wereldkampioen zonneracen werden.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.