07aug

ALD blijft grootste Europese leasemaatschappij

ALD blijft grootste Europese leasemaatschappij

ALD maakt internationaal over de eerste helft van 2018 opnieuw een sterke groei door. De vloot van Europa’s grootste leasemaatschappij groeide met 10,1% tot 1,59 miljoen voertuigen wereldwijd ten opzichte van een jaar geleden. ALD draagt met het nieuwe partnership met Mazda Nederland hier aan bij.

Die overeenkomst is afgelopen juni bekrachtigd. Op 2 augustus reageerde Mike Masterson, CEO van ALD op de resultaten: "In het tweede kwartaal van dit jaar hebben wij opnieuw laten zien dat ALD tot sterke vlootgroei in staat is. Wij hebben onze positie in de grootzakelijke markt verstevigd en ons netwerk van partnerships is verder uitgebouwd. En dankzij onze digitale strategie hebben we onze private leaseactiviteiten verder weten uit te breiden. Deze groei in een sterk concurrerende markt hebben we te danken aan onze klantgerichte aanpak en hoge servicegraad.”

Aanhoudende groei

Alle klantsegmenten lieten groei zien en in het bijzonder ALD’s netwerk van white label partnerships. Private lease blijft zich ontwikkelen en noteerde een groei van 40% over het afgelopen jaar. De totale internationale private lease vloot kwam eind juni op 95.000 voertuigen. ALD is daarmee goed op weg om de doelstelling van 150.000 private lease voertuigen voor het einde van 2019 te halen. 

Stabiele operationele en financiële resultaten 

Dankzij de groei zijn de marges op contracten en diensten wereldwijd gestegen met 7,3% in de eerste helft van 2018 tot EUR 611.0 miljoen (versus EUR 559.5 miljoen in de eerste helft van 2017). De marges op de gebruikte leaseauto’s herstelden zich in het tweede kwartaal van 2018 tot EUR 434 per voertuig (versus EUR 417 per voertuig in het vorige kwartaal), met als waarschijnlijke oorzaak seizoensinvloeden. Voor het volledige jaar blijft ALD uitgaan van de richtlijn van EUR 200 tot EUR 400 per voertuig, zoals aan het begin van het jaar afgegeven. 

14% groei in Nederland

In Nederland is de vloot in de eerste helft van 2018 met 14% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Jeroen Kruisweg, General Manager ALD Automotive Nederland: “De groei in Nederland hebben wij te danken aan een combinatie van ontwikkelingen. Private lease zit ook hier in de lift en innovatieve concepten zoals ALD choice zorgen voor een extra impuls. Tot slot draagt het nieuwe partnership met Mazda Nederland ook bij aan de groei.”

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.