Nieuws- en persberichten

12jul
2018

Innovatie van de Maand: bouw je eigen voertuig

Innovatie van de Maand: bouw je eigen voertuig

Wat is de overtreffende trap van een wagenpark beheren? Na het zien van de doe-het-zelf-pakketten van Infento zeggen wij: een wagenpark zelf bouwen! Want met de pakketten van deze Nederlandse speelgoedproducent kunt u een grote variëteit aan vervoersmiddelen in elkaar zetten.

Goed om te weten dat vrijheid in mobiliteit niet alleen geldt voor de moderne leaserijder, maar ook telt voor de volgende generaties. 

De mogelijkheden van de bouwpakketten zijn eindeloos: van loopwagens en steps tot driewielers, fietsen, skelters of sleetje. Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren; spelenderwijs met innovatieve mobiliteit aanbieden. De eerste bouwpakketten werden ontwikkeld vanuit educatief oogpunt om kinderen technische kennis bij te brengen. Dit bleek een groot succes te zijn. Niet alleen kinderen waren enthousiast en vonden het leuk om creatief bezig te zijn, ook ouders sleutelden graag mee. Zo werd in 2010 het idee geboren om familiepakketten te ontwikkelen voor de particuliere markt. Via het crowdsource-platform Kickstarter wist het bedrijf genoeg geld te werven voor de ontwikkeling ervan. 

Upgraden en uitbreiden

De basis van het bedrijf Infento ligt in Amsterdam, maar inmiddels vliegen de bouwpakketten de hele wereld over. Op dit moment is het meest complete bouwpakket de Master Creator Kit, waarmee het mogelijk is om van één bouwpakket 16 (!) verschillende voertuigen te maken die kunnen meegroeien tot aan de tienerjaren. Ook is het mogelijk met een ‘basis’-bouwkit te beginnen en deze later te upgraden en uit te breiden. Zou dit het “do-it-yourself” wagenpark van de toekomst kunnen zijn? De uitvinders van Infento zitten niet stil en werken doorlopend aan nieuwe projecten. Zo is de nieuwste serie gericht op een andere manier van bewegen en sturen. Inmiddels heeft Infento ook bouwsets waarmee u de voertuigen kunt voorzien van ledverlichting. 

Op zoek naar een leuk project voor de zomervakantie? Alle bouwpakketten zijn online verkrijgbaar.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.