Nieuws- en persberichten

13jun
2018

Voorbereid op elektrische autovakantie

Voorbereid op elektrische autovakantie

Elektrisch rijden is in opkomst, maar nog niet elk land is even ver. In het ene land is het makkelijker om de accu van uw auto op te laden dan in het andere. Wilt u tijdens uw vakantie niet voor verrassingen komen te staan? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. 

Europese elektrische koplopers

Een aantal landen in Europa heeft het goed voor elkaar en daar kunt u probleemloos op vakantie met uw elektrische auto. De Benelux is heel vooruitstrevend. Buiten het feit dat hier de meeste elektrische auto’s rondrijden staat ook ruim 30 procent van alle laadpunten in Nederland, België en Luxemburg. 

Een andere voortrekker op het gebied van elektrisch rijden in Europa is Noorwegen. De Noren hebben een prachtig netwerk aan laadpalen. Vrijwel elk hotel heeft een lader voor de deur staan. Ook zijn er tal van (snel)laders bij de tankstations te vinden. Noorwegen doet er alles aan om het elektrisch rijden te stimuleren. Als bezoeker aan dit Scandinavische land kunt u dan ook profiteren van andere voordelen. Elektrische rijders betalen bijvoorbeeld geen tol, mogen vaak kosteloos parkeren en krijgen korting op de ferry’s. 

Veel vakantiegangers reizen af naar Frankrijk. Ook in dit land is elektrisch rijden uit de kinderschoenen. Met name in Zuid-Frankrijk hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken dat u geen laadpalen kunt vinden. Een nadeel kan wel zijn dat laadpalen niet dezelfde laadpas accepteren. Het is daarom raadzaam goed voorbereid op weg te gaan en vooraf uit te zoeken welke laadpassen geaccepteerd worden.

Ook Engeland investeert enorm in elektrische rijden. Engeland wil graag elke 30 kilometer een laadpunt realiseren. Er is daarom al een groot laadnetwerk met veel snelladers. Wel is het zelf meenemen van een verlengkabel aan te raden. Gaat u via de Eurotunnel naar Engeland dan zijn aan beide zijden van de tunnels goede laadmogelijkheden. U hoeft dus niet bang te zijn ‘onder water’ stil te komen staan. 

Voorbereid op reis

Om uw elektrische autovakantie zo ontspannen mogelijk te laten verlopen is het goed met een paar punten rekening te houden.

  1. Gaat u met uw elektrische auto op vakantie dan bent u nog steeds een beetje een pionier. Hoe voorbereid u ook bent, u heeft met verschillende factoren te maken die uw reisschema zomaar kan doen laten veranderen. Bedenk dat u op vakantie bent, blijf ontspannen. En geniet van het avontuur! 
  2. Voordat u op reis gaat is het verstandig te kijken welke laadpassen in het buitenland geaccepteerd worden. Dit kan bijvoorbeeld via de app van uw eigen leverancier. Het kan handig zijn extra laadpassen aan te vragen.
  3. Er zijn meerdere websites en apps waarop u kunt bekijken waar de laadpunten zijn op uw route. Bijvoorbeeld op chargemap.com of openchargemap.com vindt u veel informatie. Een app voor onderweg is onmisbaar.
  4. Neemt u zelf ook snoeren en aansluitingen mee? Beter mee dan om verlegen. Let u wel even op de aansluiting in het land van uw bestemming zodat de stekker wel past.
  5. De actieradius van uw auto kan op vakantie anders zijn dan op een normale werkdag in Nederland. De accu reageert op slecht weer, airco, zware belading, hoogteverschillen en verkeersdrukte. Dus houd daar rekening mee bij het uitstippelen van uw route en zorg dat u misschien wat eerder kunt laden dan gepland. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.