Nieuws- en persberichten

15mrt

Supercars, stekkers en SUV’s: een impressie van de Autosalon van Geneve 2018.

Samen met een selecte groep ALD-relaties maken we ons iedere twee jaar op voor de leukste en meest overzichtelijke autobeurs ter wereld: de Autosalon van Geneve. Op de Zwitserse beursvloer verzamelden voor de 88e keer het merendeel van de automobielfabrikanten om elkaar af te troeven met primeurs.

Hoewel elektrische autoproducent Tesla schitterde door afwezigheid maakt de elektrificatie van de auto grote stappen van conceptcar naar productieauto. 

Jaguar I-Pace

Ons bezoek startte bij Jaguar Land Rover. Als eerste fabrikant van de gevestigde (premium) orde introduceert Jaguar de I-Pace. Een volledig elektrisch aangedreven SUV met een actieradius van ruim 500km. De vanaf prijs van zo’n € 80.000 weerhield een groot aantal klanten niet om op voorhand een bestelling te plaatsen. Nog dit jaar kan maximaal geprofiteerd worden van het scherpe bijtellingstarief van 4%. Vanaf volgend jaar zal dit lage tarief enkel gelden tót een consumentenprijs van € 50.000. Daarboven zal het ‘normale’ bijtellingstarief van toepassing zijn. 

Betaalbaar elektrisch

In dat daglicht introduceert Hyundai een betaalbaarder alternatief. De volledig elektrische Kona, een karakteristiek gelijnde B-segment SUV, leverbaar met twee accupakketten, zal met een vanaf prijs ruim onder deze bijtellingsgrens leverbaar worden. Succes verzekerd? Volgens de Koreanen niet helemaal; want Hyundai wed op meerdere paarden als het gaat om aandrijftechniek: naast de elektrische Kona trok men het doek af van de volledig nieuwe Nexo. Een SUV voorzien van waterstof aandrijving. Schoner én een veel grotere actieradius dan auto’s met een accupakket. Maar… wanneer zag u voor het laatst een tankstation voor waterstof?

720pk 

Naast alle ‘auto’s-met-stekker’ geweld (gelukkig) ook veel pk-kanonnen met grote spoilers en indrukwekkend grote wielen: Ferrari showde de 488 Pista: met 720pk de krachtigste 8 cilindermotor van het merk ooit. McLaren liet de ‘Senna’ zien, vernoemd naar de legendarische formule-1 coureur die ooit 3 x wereldkampioen werd in… een McLaren. Mocht u nog 750.000 Engelse Ponden hebben liggen, helaas, de ‘Senna’ is volledig uitverkocht. De meest ridicule auto? Misschien wel de Lamborghini Urus. Een supersonische SUV, knalgeel en 650pk. 0-100: 3,6 seconden, top: 305 km/u. Need I say more…

Duitse premiumfabrikanten

De grote drie Duitse premiumfabrikanten laten traditioneel vele primeurs zien. Dit jaar trok Audi met de volledig nieuwe A6 (en A7) veel aandacht naar zich toe. Een strak gelijnde zakensedan voorzien van state-of-the-art (hybride-)techniek en alle voorbereidingen voor volledig autonoom rijden. BMW liet ons een kijkje in de toekomst nemen middels de nieuwe M8 Grand Coupe, een grote 4-deurs coupe boven de 7-serie gepositioneerd. 

Het blijft verbazingwekkend hoeveel ‘niche-segmenten’ de premiummerken weten te vinden; Mercedes vond nog een gaatje voor een ultra sportieve 4 deurs-coupé: de AMG GT 4-deurs coupe. Bekende agressieve AMG styling, 600+ pk en een top van ver boven de 300 km/u. Indrukwekkende cijfers met daarnaast ander nieuws van Das Haus: volledig nieuwe G-klasse, CLS en A-klasse.

Tot slot nog even Italiaanse ‘bella macchina’s spotten bij Maserati. De veel vermogen leverende V8 motor is nog niet uitgestorven. Nóg niet…

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.