Nieuws- en persberichten

06mrt

Zingen voor veilige afstand op de weg

Zingen voor veilige afstand op de weg

Veel ongelukken op de weg gebeuren doordat automobilisten te weinig afstand nemen van elkaar. De 2 seconden-regel kent iedereen, maar mensen vinden het vaak lastig in te schatten hoeveel afstand twee seconden eigenlijk is. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde startte een unieke campagne.

Door bekende songteksten op de weg te projecteren – die exact twee seconden duren als je ze hardop meezingt – worden automobilisten geattendeerd op de juiste afstand tussen de eigen auto en die van de voorganger. De bekende regel ‘Last Night A DJ Saved My Life’ uit het gelijknamige nummer van de Amerikaanse discogroep Indeep duurt precies twee seconden. 

De uitgeschreven songteksten op het wegdek zijn de ludieke start van een langer lopende campagne, die de wijst op het belang van voldoende afstand op de weg. “De songtekst is vooral bedoeld als een geheugensteuntje, en zijn van tijdelijke aard”, laat de Belgische minister van Mobiliteit weten. Na twee weken worden de teksten weer van het wegdek verwijderd.

De vraag rijst nu wellicht of songteksten op het wegdek niet gevaarlijk zijn, maar daar vrezen de betrokken partijen niet voor. Is het een innovatieve manier om automobilisten te wijzen op veiligheidsmaatregelen? Wij vinden het in elk geval een hele creatieve actie!

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.