Nieuws- en persberichten

25feb

Vloot ALD Automotive groeit fors met 23%

Vloot ALD Automotive groeit fors met 23%

ALD Automotive Nederland toont een sterke vlootgroei in 2017. Waarbij het concern wereldwijd een groei constateerde van 9,8 procent, groeide de vloot in Nederland met maar liefst 23 procent. Het totale wagenpark van ALD Automotive telt vanaf begin 2018 meer dan 40.000 leasecontracten in Nederland.

De grootste groei is te zien in het private lease-segment. Private lease is een belangrijke driver geweest voor de groei van ALD Automotive en beslaat inmiddels meer dan 20 procent van de Nederlandse leasevloot. Ook zakelijk groeit ALD snel, onder meer door het innovatieve leaseconcept ALD choice. Dat is een nieuwe manier van leasen waarbij gebruikers uit een wisselend aanbod een auto kunnen kiezen met flexibele looptijden vanaf 3 maanden. 

Innovatie blijft speerpunt

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland: “De snelle groei die wij in 2017 hebben doorgemaakt komt vooral doordat we sterk ingezet hebben op service en innovatie. Dit jaar willen we de dienstverlening verder digitaliseren en staat onder meer doorontwikkeling van ALD choice op de agenda. Wij blijven verder werken aan het verbeteren van onze dienstverlening. Eind vorig jaar heeft ons dat de titel Beste Leasemaatschappij van Nederland opgeleverd.” 

Uitbreiding private lease

Het aanbod private lease auto’s wordt in 2018 uitgebreid, zowel via partnerships als via het ALD-merk. “Hierdoor kunnen we in dit segment nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten en steeds meer modellen bieden, als aanvulling op de zakelijke markt. Een andere innovatie waar we dit jaar verder aan gaan bouwen is car sharing. We geloven dat dit de toekomst heeft en gaan daarbij gebruik maken van een platform dat door ALD Italië is ontwikkeld”, besluit Kruisweg. 

ALD Wereldwijd

Wereldwijd telt de leasevloot van ALD Automotive meer dan 1,5 miljoen voertuigen. Mike Masterson, CEO van ALD International: “Ik ben ervan overtuigd dat ALD Automotive ook in 2018 een sterke vlootgroei zal laten zien. Met de huidige groei, die gebaseerd is op nieuwe samenwerkingen en innovatie, is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om ook in de komende jaren toonaangevend te zijn in de mobiliteitssector.”

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.