Nieuws- en persberichten

08sep
2017

Innovatie van de maand: 5 apps waarmee je files vermijdt

Of het nu gaat om het vinden van de snelste route, het lekkerste recept of het laatste nieuws: we gebruiken dagelijks gemiddeld negen verschillende apps. En tussen al deze apps is er gelukkig ook een aantal dat de strijd aangaat met een van onze allergrootste irritaties: files.

Deze apps zorgen ervoor dat er vaker auto’s gedeeld worden en er minder gereden wordt als het druk op de weg is. Kent u deze vijf file reducerende apps al? 

1. Toogethr

Toogethr wordt ook wel het ‘Tinder van het carpoolen’ genoemd. Met deze app swipe je eenvoudig naar een meerijd-kandidaat. De ontwikkelaars van de app stellen dat carpoolen ouderwets is en Toogethr de toekomst zou zijn. Onder meer Accenture, ABN AMRO en ENGIE maken al gebruik van de applicatie om hun werknemers te laten carpoolen. Met Toogethr valt de mobiliteit te verbeteren en aan MVO-doelstellingen te werken. Minstens even belangrijk, volgens Toogethr, samen rijden ‘schept mogelijkheden voor nieuwe verbanden en netwerken binnen organisaties.’ 

https://www.youtube.com/watch?v=9lq5r5n04gA 

2. TimesUpp

De TimesUpp app, ontwikkeld door Innovactory, powered by TomTom Traffic, heeft een grootse belofte: je komt nooit meer te laat. TimesUpp kijkt namelijk naar het verkeer op de weg en geeft een pushbericht als het tijd is om te vertrekken naar je volgende afspraak. Dankzij de file-informatie van TomTom sta je niet meer in de file. De app berekent daarbij alternatieve routes met bus, trein, fiets, lopend en combinaties hiervan. Zo ontdek je altijd de snelste vervoersoplossing. 

3. Green Owl

De app Green Owl staat voor een totaalaanpak. Door competitie, online en offline coaching een besparing realiseren op kilometers en CO2-uitstoot. De app houdt het reisgedrag van deelnemers bij en daagt ze uit om wekelijks doelen te behalen en in teams punten te scoren. Offline (in de middagpauze of na het werk) worden sessies gehouden om te reflecteren en tips & tricks uit te wisselen. Arcadis claimt 1127 ritten en in totaal 1741 autokilometers bespaard te hebben tijdens een proef met Green Owl

4. Check je werkplek-app

De Check je werkplek-app vangt de belofte van het nieuwe werken in een applicatie. Als je overal kan werken, dan wordt het lastig om een locatie uit te kiezen. Dus helpt deze applicatie je op weg, door je te laten zien waar een beschikbare flex- of deelplek bij jou in de buurt is. Je gebruikt de Check je werkplek-app ook om in te checken op je werkplek, of dat nu thuis, dicht bij huis of op kantoor is. Daarmee is inzichtelijk wie waar werkt – en wordt het nieuwe werken een stuk bereikbaarder. 

5. VID-app

De VID-app voorziet je onderweg van reis en file-informatie. Tijdens de rit vergelijkt de app steeds de reistijd op je huidige traject met de reistijd van alternatieve routes. Daarnaast geeft de VID-app een ‘thuiswerkadvies’ op basis van de actuele verkeerssituatie op je huis-naar-werk-route, zodat je onnodige vertraging voorkomt. De app stuurt je automatisch een pushbericht wanneer de vertraging is opgelost, zodat je kunt kiezen om alsnog zonder vertraging naar je werk te gaan. 

Tot slot

Deze apps laten zien dat er meer dan genoeg Nederlandse initiatieven zijn om het fileleed te voorkomen. Veel van deze apps focussen zich op het delen van auto’s, het vermijden van files of laten de mogelijkheden zien van een andere mobiliteitsmix. Deze apps helpen dus niet alleen om files te verminderen, maar ook om een meer klimaat neutrale mobiliteitsoplossing te realiseren. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.