Nieuws- en persberichten

08aug
2017

De vijf verschillen tussen private lease en zakelijke lease

De vijf verschillen tussen private lease en zakelijke lease

Wat is het verschil tussen privé en zakelijke lease? Het is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom hebben een artikel opgesteld waarin wij de vijf belangrijkste verschillen tussen privé en zakelijke lease toelichten. Welke vorm van leasen past het best bij u?

Ruimere autokeuze 

Bij zakelijke lease gelden doorgaans de regelingen die door een werkgever zijn opgesteld. Door een selectief aantal automerken aan te bieden, kan een werkgever of wagenparkbeheerder voordeliger inkopen. Dat zorgt ervoor dat de werknemer niet volledig vrij is in haar autokeuze, maar tegen een scherper tarief leaset. Bij private lease is een werknemer of medewerker alleen beperkt in zijn autokeuze door zijn of haar budget. Aan de andere kant biedt zakelijke lease meer keuze qua looptijd, er is daar sprake van maatwerk. 

Verschil in BTW vermelding

Bij zakelijke lease is het de gewoonte om prijzen in offertes en contracten exclusief BTW te vermelden. Bij privé lease is het wettelijk verplicht prijzen inclusief BTW te vermelden.

Bijtelling bij privégebruik 

Medewerkers die een geleasede auto privé rijden, krijgen te maken met een forfaitaire bijtelling. Bij privé lease is dat niet het geval, wat het voor de werknemer voordeliger kan maken om op deze manier te leasen. 

Auto mee naar nieuwe baan

Als een medewerker een zakelijke leaseauto rijdt en een andere baan krijgt, dan moet hij of zij de auto meestal inleveren, tenzij er gekozen wordt voor een constructie om de auto toch mee te kunnen nemen naar de nieuwe werkgever. Bij privé lease kan de werknemer, ook als hij naar een nieuwe baan vertrekt, de auto gewoon blijven gebruiken.

De algemene voorwaarden 

De algemene voorwaarden van privé lease zijn gebaseerd op consumenten wetgeving. Deze voorwaarden zijn vooral duidelijk, overzichtelijk en  gedeponeerd. Bij zakelijke lease werken we met een zogenaamde mantelovereenkomst, een specifiek document aangepast naar de vraag van de klant en van toepassing op meerdere auto’s binnen een bedrijf.

De voordelen van privé lease

In een volgend artikel leggen we uit welke voordelen privé lease biedt. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van privé lease, dan helpen we u graag op weg. Neem telefonisch contact met ons op via +31 20 658 70 00 of mail naar info.nl@aldautomotive.com.


Tip: tot en met eind september hebben wij een zeer scherp aanbod voor de Renault Twingo en de Renault Captur. De Twingo leaset u al vanaf €169 en de Captur vanaf €299. Zo lang de voorraad strekt!

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.