Nieuws- en persberichten

04aug
2017

Innovatie van de maand: Jetfoiler, een elektrisch en zwevend surfboard

Innovatie van de maand: Jetfoiler, een elektrisch en zwevend surfboard

Wie zegt dat surfers geen zweverige types zijn? Dat kan zomaar de gedachte geweest zijn van Don Montague, die de Jetfoiler bedacht. Dat is een elektrisch surfboard, waarmee je boven het water zweeft. De surfplank is daarbij bestuurbaar door middel van een afstandsbediening.

De Jetfoiler wordt ook wel een slim surfboard genoemd. Is er een stoerdere manier denkbaar om je over de Amsterdamse grachten te bewegen?

De Jetfoiler is een zogenoemde hydrofoil surfplank. Dat is een mooie term voor een surfplank waarbij de stuwingskracht zo sterk is, dat hij boven het water uitkomt. Hierdoor is de wrijving met het water zo klein mogelijk. Alleen het motordeel van de slimme surfplank ligt daardoor in het water. Met de bijbehorende afstandsbediening bepaal je de snelheid van de plank. 

12.000 euro

Varen op de Jetfoiler is (nog) niet toegestaan in Nederland. De Amsterdamse politie wilde dan ook graag een hartig woordje voeren met Don Montague, toen hij het apparaat in de grachten testte. Montague is afkomstig uit de surfwereld en bedacht al eerder innovaties in het wind- en kitesurfen. De Jetfoiler is, in tegenstelling tot de vergelijkbare eFoil, nog niet te koop. Maar om je een indruk te geven: de eFoil kost zo’n 12.000 euro. Hoe dan ook: innovatief is het zeker. Maar of het met het Nederlandse weer en strenge regelgeving echt door gaat breken... Wat denk jij?

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

Lina, de bio-based auto uit Eindhoven

Lees het artikel.

Wanneer komt de zelfrijdende auto?

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.