Nieuws- en persberichten

01aug
2017

6 apps om geld te besparen met uw (lease)auto in het buitenland!

6 apps om geld te besparen met uw (lease)auto in het buitenland!

Gaat u met de auto op vakantie? Met de onderstaande apps kunt u tijdens de autovakantie besparen op tol, hotelkosten, bekeuringen en benzine. Wij hebben 6 opties voor je op een rijtje gezet zodat je uitgerust én met een volle portefeuille op je bestemming aankomt. 

1. Péago (€ 3,99)

De Nederlandse app Péago biedt begeleiding bij het afrekenen op de tolwegen in Frankrijk en helpt zo uw reis voordeliger te maken. U krijgt op basis van uw route advies bij welke tolpoort af te rekenen, omdat tussendoor tol afrekenen in Frankrijk voordeliger kan zijn dan afrekenen aan het einde van uw route. Volgens de makers kunt u daarmee tot wel 25% tolkosten besparen. 

Download voor iOS of Android

2. HotelTonight (gratis)

Files onderweg of is de reis langer dan verwacht? Dan kan een hotelovernachting handig zijn. De van oorsprong Amerikaanse app maakt het mogelijk op de dag zelf een hotelovernachting te boeken. De prijzen zijn erg laag, omdat de aangesloten hotels van hun niet gereserveerde kamers af willen. Steeds meer locaties in Europa volgen, dus hopelijk zit uw locatie er ook bij. 

Download voor iOS of Android

3. Flitsmeister (gratis)

Flitsmeister is een handige app die u een actueel overzicht geeft met de files en flitsers van dit moment. Niet alleen in Nederland, maar tegenwoordig kunnen we ook in België dankzij Flitsmeister geld besparen. 

Download voor iOS of Android

In Nederland zijn er meerdere apps om te kijken waar u het goedkoopst kunt tanken. Ook voor het buitenland zijn dergelijke apps beschikbaar:

4. Essence (gratis / Frankrijk)

Bent u van plan om dit jaar met de auto naar Frankrijk te gaan? Dan wilt u vast weten waar u goedkoop kunt tanken. Met een database die meerdere keren per dag wordt bijgewerkt, weet u zeker in welk station u voordelig kunt tanken.

Download voor iOS of Android

5. Clever Tanken (gratis / Duitsland) 

De Clever Tanken app is een handige app waarbij u in één overzicht kunt zien welke tankstations er in de buurt zijn en wat de prijzen zijn. Zo weet u exact waar u in Duitsland goedkoop kunt tanken. Daarnaast kunt u ook een alert instellen waarbij u automatisch een push-bericht ontvangt met de goedkoopste tankstations in de buurt.

Download iOS of Android

6. Carbu (gratis / België en Luxemburg)

Met de Carbu app bespaart u op een volle tank brandstof waar u zich ook maar bevindt in België en Luxemburg. In één overzicht ziet u de tankstations in uw buurt met de daarbij behorende benzine prijzen.

Download voor iOS of Android

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

5 handige apps voor onderweg

Lees het artikel.

Parkeerplaats zonder te zoeken

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.