Nieuws- en persberichten

09mei
2017

6 weken lang je eigen wagenpark: wat kies jij?

6 weken lang je eigen wagenpark: wat kies jij?

Wat als je de vrijheid hebt om iedere ochtend te kiezen voor hét ideale vervoersmiddel voor die dag of dat tijdstip. Pak je de e-bike, ga je met de auto of toch liever het OV? Met die vraag volgen we vanaf volgende week zes weken lang vijf kandidaten op hun reis van huis naar werk en weer terug.

Tijdens die periode zorgen wij ervoor dat de deelnemers altijd en overal de beschikking hebben over een vervoersmiddel naar keuze. Hoe ziet na 6 weken de optimale mobiliteitsmix eruit? En wat is de motivatie hierachter?

Lonneke van der Horst, Strategy & Marketing Manager van ALD Automotive: ”Om te kunnen innoveren zijn klantinzichten ontzettend belangrijk. Door iedere deelnemer zes weken te volgen en te vragen naar de motivatie achter de keuze voor een bepaald vervoersmiddel, verwachten we een goed beeld te krijgen van hun behoefte aan flexibele mobiliteit. De kennis die wij opdoen tijdens dit experiment, kunnen wij weer gebruiken in de verdere ontwikkeling van onze leaseproducten.”

Keuzevrijheid

Dat keuzevrijheid in mobiliteit een hot item is, blijkt wel uit het aantal mensen dat meedeed aan de prijsvraag voorafgaand aan het experiment. Ruim 150 mensen deelden met ons wat hun ideale reismix zou zijn en gaven aan bereid te zijn hun ervaringen middels een experiment met ons te delen. Lonneke van der Horst: ”Verrassend was vooral de sterke interesse voor de e-bike, veel leaserijders willen hun auto kunnen afwisselen met af en toe een rit op de e-bike.”

Deze inzichten zijn overigens niet alleen interessant voor een leasemaatschappij. “Mobiliteit speelt in een sterk concurrerende (arbeids-)markt een belangrijke rol bij thema’s als aantrekkelijk werkgeverschap en duurzaamheid. Ik verwacht daarom dat wij onze klanten met de nieuwe inzichten ook kunnen helpen”, aldus Lonneke van der Horst. 

Over een week gaat het experiment van start. Eind juni verwachten wij de eerste resultaten te kunnen delen. Wil je meer weten over het experiment? Neem dan contact met ons op via marketing.nl@aldautomotive.com.

Volg ons

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

5 zaken om op te letten bij het kiezen van een elekrische auto.

Kiezen elektrische auto

Lees het artikel.

De belangrijkste automotive trends tijdens het CES2017 event.

CES2017 trends

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.