Nieuws- en persberichten

25apr
2017

Hoe kunt u uw wagenpark vergroenen? Lees deze 7 tips.

Hoe kunt u uw wagenpark vergroenen? Lees deze 7 tips.

Het imago en maatschappelijke betrokkenheid van organisaties is steeds belangrijker, mede daarom maken organisaties steeds vaker een overwogen keuze voor vergroening van het wagenpark. Wat kunt u als wagenparkbeheerder doen om uw wagenpark te vergroenen?

1. Elektrisch rijden

Een optie om uw wagenpark te vergroenen is door elektrisch te gaan rijden. Elektrische voertuigen hebben een gunstig effect op het klimaat, de luchtkwaliteit en geluidsoverlast. Daarnaast stoten elektrische auto’s minder schadelijke stoffen dan benzine- en dieselvoertuigen.

2. Groengas

Een andere mogelijkheid is dat u een aantal auto’s of bestelbussen selecteert die rijden op groengas. Naast het feit dat groengas goed is voor het milieu, is het vaak ook goedkoper dan rijden op diesel. Wilt u weten wat de financiële impact is van rijden op groengas? Gebruik dan deze handige calculator.

3. Uitstoot auto

Inzetten op een zo laag mogelijke uitstoot van voertuigen is een makkelijke manier om uw wagenpark te vergroenen. U kunt de keuze voor auto’s met een lage CO2-uitstoot stimuleren door bijvoorbeeld normoverschrijding toe te staan voor zeer zuinige auto’s. Tijdens het contract kunt u de kosten (deels) terugverdienen middels een besparing op de brandstof. 

4. Nieuw rijden

De auto’s moeten voldoen aan een bepaalde Euronormering. Het komt erop neer dat hoe nieuwer de auto, hoe schoner de auto is. U kunt overwegen om medewerkers een private lease mogelijkheid aan te bieden. Zo stimuleert u werknemers om een zuinige, schone auto te kiezen. 

5. Kleine afstanden

Maakt u gebruik van pool- of huurauto’s? Het vervangen van een deel van deze ritten door een elektrische fiets of een elektrische scooter is dan een groenere optie. Dit vergt een kleine investering en daarnaast is het mogelijk om lokaal subsidie te verkrijgen.

6. Banden

Voor een groen wagenpark is het belangrijk dat u gebruik maakt van stillere en zuinigere banden. Het nieuwe bandenlabel houdt hier bijvoorbeeld rekening mee. Uiteraard is het voor de veiligheid van uw medewerkers belangrijk dat zij op tijd op winterbanden rijden en rekening houden met een goede bandenspanning.

7. Onderhoud

Als laatste is het van groot belang om te kijken naar het onderhoud van de auto. Zo gaat een goed onderhouden auto langer mee, vervuilen ze minder en verbruiken ze minder.

Bron

Blijf ook op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

PostNL verruilt diesel voor groengas.

PostNL rijdt op groengas

Lees het artikel.

3 keer subsidie op elektrische fietsen.

e-bike subsidie

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.