Nieuws- en persberichten

28mrt

520 km bereik met de nieuwe Opel Ampera-e

520 km bereik met de nieuwe Opel Ampera-e

Het idee dat een elektrische auto alleen voor korte ritjes is, lijkt iets van het verleden te worden. Deze lente komt Opel met de Ampera-e; een elektrische auto met een bereik van 520 km. Wij hebben de details van dit nieuwe model voor je op een rijtje gezet.

Actieradius ruim 520 km

De Opel Ampera-e heeft een actieradius van 520km. Deze range heeft de auto te danken aan het accupakket van 60kWh. In het dagelijkse verkeer zal de actieradius variëren. Factoren als conditie van het wegdek, weersomstandigheden en belading van de auto zijn van invloed op het bereik. 

Tesla weet overigens Opel qua actieradius te overtreffen met de Tesla Model S 100D (actieradius 540 km), maar deze auto is dan ook dubbel zo duur. En Volkswagen heeft al de Volkswagen I.D. aangekondigd met een bereik van 600 km, maar dit model bereikt de showrooms pas in 2020.

5 personen

In tegenstelling tot de voorgangers van de Opel Ampera-e is de batterij in de bodemplaat gemonteerd, waardoor de auto ruimte biedt voor 5 personen en een bagageruimte van 381 liter. 

Connectiviteit

De Ampera-e beschikt over Opel Onstar. Hiermee is de auto een wifi-hotspot en te traceren in het geval van diefstal of een ongeval. Met de app is de auto op afstand te bedienen, bijvoorbeeld voor het ver- of ontgrendelen van deuren of het op afstand programmeren van het navigatiesysteem. 

Beschikbaarheid

De vraag naar deze auto zou wel eens groot kunnen worden. Momenteel is het nog onzeker hoeveel auto’s er beschikbaar komen voor de Nederlandse markt. Dat wordt dus nog spannend.

Goed om te weten

Volledig elektrische auto’s hebben een verlaagd bijtellingspercentage en ze zijn vrijgesteld van bpm en motorrijtuigenbelasting. Het verlaagde bijtellingspercentage geldt voor 60 maanden. 

Voor Opel Onstar geldt een gratis proefperiode van 12 maanden. Daarna zijn er kosten aan verbonden en het abonnement zit niet standaard in het leasecontract.

Specificaties

Actieradius Elektrisch 520 km (theoretisch)
Acceleratie 0-100 km/u 7.3 sec
Topsnelheid 150 km/u
Totaal Vermogen 150 kW (240 pk)
Accu Capaciteit 60.0 kWh
Bijtelling 4%

 

De catalogusprijs wordt eind april bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie over de specificaties op de website van Opel.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

Een elektrische auto opladen. Wat kost dat eigenlijk?

Wat kost opladen elektrische auto

Lees het artikel.

5 zaken om op te letten bij het kiezen van een elektrische auto.

Elektrische auto uitzoeken

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.