Nieuws- en persberichten

20mrt

ALD Automotive gebruikt socials van leaserijders voor verkoop auto’s

ALD Automotive gebruikt socials van leaserijders voor verkoop auto’s

ALD Automotive lanceert Own my car. Hiermee kunnen leaserijders hun leaseauto aan het einde van het contract verkopen via social media. De online tool is bedacht door ALD Automotive en ontwikkeld in samenwerking met Capgemini. Own my car gaat vandaag van start in een pilot met 250 deelnemers.

Autobloggers Wouter Karssen en Evelin Dorssers gaan de strijd met elkaar aan om te bepalen wie van de drie het sterkste sociale netwerk heeft. Dat doen ze door tegelijkertijd een Kia Sportage 1.6 GDI uit 2012 voor €15.950,- aan te bieden. 

Voordelige prijs en meer vertrouwen

Met Own my car krijgen leaserijders van ALD Automotive 8 tot 10 weken voor het einde van het contract een aantrekkelijk aanbod om de auto over te nemen. Gaan zij hier niet op in, dan kan hetzelfde aanbod via social media worden gedeeld. Leidt het tot een koop, dan ontvangt de leaserijder een dinercheque van €150,-. Het kopen van een gebruikte leaseauto via Own my car brengt verschillende voordelen. De koper heeft een prijsvoordeel en er is meer vertrouwen omdat de auto wordt gekocht van iemand binnen zijn of haar persoonlijke netwerk. ALD Automotive kan door de verkoop via Own my car een schakel uit het operationele proces halen, wat voor hen een besparing oplevert. 

Driver Experience Challenge

Own my car is het winnende idee van ALD Automotive Nederland tijdens de Driver Experience Challenge. Tijdens deze internationale innovatiewedstrijd konden alle 41 landen een innovatief idee pitchen. De Nederlandse inbreng is als beste beoordeeld en won hiermee de uitvoering van het idee. Capgemini Frankrijk heeft met een team van zes personen geholpen het idee van Own my car verder uit te bouwen en te ontwikkelen tot een product wat klaar is voor de markt.

Meer informatie?

Bezoek ook onze ALD own my car pagina voor meer informatie over het overnemen van je leaseauto.

Volg ons

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.