Nieuws- en persberichten

24feb

Dit gebeurt er nadat je leaseauto is ingeleverd!

Dit gebeurt er nadat je leaseauto is ingeleverd!

Bij iedere leaseauto komt onvermijdelijk het moment van het inleveren. Wat gebeurt er eigenlijk daarna? Blijft je leaseauto in Nederland of gaat deze de landsgrenzen over? En hoe komt jouw voormalige leaseauto uiteindelijk bij een nieuwe eigenaar terecht?

Vanuit heel Nederland worden de ALD-leaseauto’s na het afmelden via transport naar onze remarketing locaties in Meerkerk en Nieuwendijk gebracht. Op jaarbasis komen er zo’n 6.800 auto’s terug. 11 procent van de auto’s wordt door de leaserijder zelf overgenomen.

Eenmaal in Meerkerk worden de leaseauto’s gewassen en eventuele stickers verwijderd. Daarna volgt een inspectierapport, waarbij wordt vastgesteld wat onder gebruiksschade valt en wat niet. De schades leggen we vast via foto’s die opgevraagd kunnen worden door de leaserijder.

Een check volgt of alle opties en accessoires die bij de auto horen zijn ingeleverd. Dit kunnen bijvoorbeeld de lichtmetalen velgen zijn die bij de auto horen, maar niet gemonteerd zijn vanwege tijdelijke winterbanden met stalen velgen. Bij verkoop moet de auto eigenlijk weer origineel zijn. Met regelmaat worden er in auto’s privéspullen gevonden. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk dan onze top-10 van meest gevonden voorwerpen.

Naar een nieuwe eigenaar

Bij de inname van de leaseauto worden commerciële foto’s van de auto’s gemaakt. Met de foto’s en de belangrijkste specificaties worden de auto’s online te koop aangeboden via het eigen verkoopplatform van ALD Automotive, www.aldcarmarket.com, aan een vaste groep kopers. Dit zijn gespecialiseerde autohandelaren in binnen- en buitenland en merkdealers die de auto’s meestal in partijen opkopen. 

Dagelijks worden honderden auto’s via dit online tender- en veilingplatform aangeboden. Zijn de auto’s verkocht, dan worden deze meestal in partijen van ons terrein opgehaald om vervolgens via de handelaren de weg naar een nieuwe eigenaar te vinden. 8 procent van de leaseauto’s gaat direct naar het buitenland en dan vooral Duitsland, Polen en Litouwen.

Of terug de lease in...

Auto’s die nog relatief jong zijn (max. 30 maanden en 100.000 km) worden opnieuw in de lease aangeboden via occasion lease. Het gaat dan vaak om auto’s met een nog gunstige bijtelling. De auto’s worden technisch nagekeken, eventuele schades worden gerepareerd, gepoetst en zo goed als nieuw weer ingezet bij een volgende leaserijder.

Volg ons

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

Welke nieuwe leaseauto's kunnen we in 2017 verwachten?

leasetoppers 2017

Lees het artikel.

Deze elektrische modellen kunnen we binnenkort verwachten.

elektrische modellen

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.