Nieuws- en persberichten

05okt
2017

Bumperklevers en bellers zorgen voor meeste ergernis op de weg

Bumperklevers en bellers zorgen voor meeste ergernis op de weg

Bumperklevers, het gebruik van de smartphone en de combinatie alcohol en autorijden moeten het liefst vandaag nog uit het verkeer verbannen worden. Dat blijkt uit het onderzoek van de Nederlandse verzekeraar AllSecur toen ze Nederlanders vroegen naar hun grootste ergernissen in het verkeer.

Met ruim 35.000 auto’s op de weg delen onze leaserijders hun ergernissen gevraagd (en ongevraagd) regelmatig met ons als leasemaatschappij. Hoogste tijd dus, dat ook wij hier aandacht aan geven. 

Het gebruik van de smartphone in het verkeer blijkt een doorn in het oog van veel Nederlanders. Bijna de helft van de respondenten van dit onderzoek ergert zich aan medeweggebruikers die hun mobieltje niet met rust kunnen laten. Bovendien is het gebruik van een smartphone levensgevaarlijk in het verkeer. Begin augustus luidde Veilig Verkeer Nederland (VVN) daarom de noodklok. Voor het eerst sinds jaren is er weer een stijging te zien in het aantal verkeersdoden (van 570 naar 629 per jaar). Algemene cijfers over de rol van smartphonegebruik zijn niet bekend, maar het was voldoende aanleiding voor VVN om de campagne ‘Aandacht op de weg’ deze zomer te lanceren.  

230 euro boete

Ondanks dat het gebruik van een smartphone een grote ergernis is, laat het onderzoek ook zien dat we ons er allemaal weleens schuldig aan maken. En dat terwijl het vasthouden van een mobiele telefoon niet alleen gevaarlijk is, maar het ook een boete van minimaal 230 euro kan opleveren. Hoe vaker en langer we op de weg zitten, hoe groter de kans is dat we deel uitmaken van de irritatie. 

Bumperklevers

Nog boven het gebruik van de smartphone in het verkeer staat bumperkleven als grootste ergernis bovenaan de lijst. Van die mensen die haast hebben (of niet), maar het in elk geval nodig vinden dicht op een andere auto te rijden. Levensgevaarlijk natuurlijk, er hoeft maar iéts te gebeuren en deze automobilist zit bovenop zijn voorganger. De boete voor bumperkleven is overigens ook niet mals: het minimale boetebedrag bedraagt 280 euro en hangt af van de gereden snelheid.

Bekijk hier de hele top-10. Wat is jouw grootste verkeersergernis?

Top-10 Verkeersergernis
1.   Bumperklevers (61%)
2.   Automobilisten die met telefoon bezig zijn (49%)
3.   Beschonken bestuurders (46%)
4.   Linksrijders (32%)
5.   Snelheidsduivels (30%)
6.   Langzame rijders (25%)
7.   Afval uit het raam gooien (21%)
8.   Files (12%)
9.   Te extreme snelheidsbeperkingen (11%)
10. Omleidingen (5%)

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.