Nieuws- en persberichten

28jul
2017

8 keer: zo bespaart u op kosten wagenparkbeheer

8 keer: zo bespaart u op kosten wagenparkbeheer

Het is waarschijnlijk dat u naar manieren zoekt om op de kosten voor het wagenparkbeheer te besparen. Het is immers zonde om onnodige kosten te maken. Daarom delen we graag acht tips om de kosten voor het beheer van het wagenpark terug te brengen.

We hopen dat u hiermee aan de slag kunt en kunt besparen op de kosten voor het wagenparkbeheer. 

1. Zuiniger rijden

Stimuleer om zuiniger te rijden. Door bijvoorbeeld een (online) cursus aan te bieden die inzicht biedt in het verbruik van de auto. Door medewerkers te laten meeprofiteren in de besparingen die het zuinig rijden oplevert ontstaat er een gezamenlijk belang.

2. Tanken buiten de snelweg

Beweeg leaserijders om vaker op een b-locatie te tanken. Tankstations die wat verder van de snelweg liggen, zijn gemiddeld zo'n 8 cent goedkoper dan tankstation langs de snelweg. Ook zijn er meerdere apps in omloop waarmee je de actuele prijzen per tankstations kunt terugvinden. 

3. Inzicht zorgt voor besparing

Geef leaserijders inzicht in hun gebruik en de kosten van hun auto. Door deze kosten inzichtelijk te maken kunnen er bewustere keuzes gemaakt worden voor bijvoorbeeld brandstoftype van de auto.

4. Occasion-lease

Een betrouwbare, jonge occasion als leaseauto, kan zorgen voor een besparing. Voor leaserijders kan dit voordelig zijn doordat de occasion een gunstiger bijtelling heeft, of zij een iets grotere auto kunnen rijden.

5. Kijk naar de totale mobiliteitskosten 

Wagenparkkosten gaan verder dan alleen de maandelijkse leaseprijs van een auto. Denk bijvoorbeeld aan parkeer- of arbeidskosten. Met een pas voor parkeren hoeft u minder tijd te besteden aan het verwerken van declaraties en u kunt in veel gevallen BTW terugvorderen.

6. Uitbesteding beheer 

Een andere manier waarop u kosten kunt besparen, is door het beheer van het wagenpark (zowel operationeel als financieel) uit te besteden. 

7. Slim inkopen

Er zijn nieuwe oplossingen waarbij u een maandelijks bedrag voor mobiliteit betaalt en de leasemaatschappij het aanbod auto’s laat bepalen. Leaserijders kiezen vervolgens hun auto uit een digitale showroom. Door te sturen op courante modellen en groter in te kopen zijn de inkoopkortingen hoger en daarmee de leasekosten lager.

8. Normleasebedrag hanteren

Een normleasebedrag zorgt ervoor dat er geen onzuinige auto gekozen kan worden. Dat bespaart onnodige kosten.

Tot slot

Bovenstaande tips helpen u hopelijk om de kosten voor het wagenpark terug te brengen. Missen er tips in deze lijst, die u anderen niet wilt ontzeggen? Of wilt u ontdekken hoe ALD Automotive u kan helpen om voordelig een wagenpark te beheren? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.