Nieuws- en persberichten

11jul
2017

Parkbob wint ALD Startup Challenge

Parkbob wint ALD Startup Challenge

Parkbob is de winnaar van de eerste internationale startup challenge van ALD Automotive. Met als thema “digital parking” deden 63 startups uit 20 verschillende landen mee aan de wedstrijd. Het doel is om de beste digitale oplossing voor parkeerproblemen in steden te vinden.

ALD Automotive ondersteunt Parkbob met de verdere ontwikkeling en uitrol naar meer Europese steden. De app, die het vinden van een parkeerplek op straat makkelijk maakt, is nu al beschikbaar in Amsterdam, Brussel, Berlijn en Rome. 

Parkbob is een van oorsprong Oostenrijkse app die de zoektocht naar een parkeerplek op straat (geen parkeergarages- of terreinen) gemakkelijk maakt. Door automobilisten real time inzicht te geven in vrije parkeerplekken en ze daarnaartoe te leiden moet het ze tijd en geld opleveren. Om boetes te voorkomen, waarschuwt Parkbob ook als iemand parkeert op een plek waar het niet is toegestaan.

ALD Startup Challenge

“De Startup Challenge biedt ons de mogelijkheid om in contact te komen met creatieve, disruptieve startups op het gebied van mobiliteit. Als een van de grootste leasemaatschappijen ter wereld zijn wij vervolgens in staat om deze startups verder te helpen met hun uitrol”, aldus Carel Bal algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.