Nieuws- en persberichten

06jul
2017

Bijzondere verkeersregels in Europa

Bijzondere verkeersregels in Europa

Gaat u dit jaar met de auto op vakantie naar een bestemming binnen Europa? Dan is het goed om u op de hoogte te stellen van de verkeersregels, want die kunnen net iets anders zijn dan in Nederland. De meeste van die regels zijn u wel bekend en ook heel logisch.

Toch zijn er een aantal hele bijzonder verkeersregels die u waarschijnlijk nog niet kent. De meest bijzondere hebben we voor u op een rijtje gezet.

In Noorwegen en Slowakije mag u niet achter het stuur roken. In Italië blijven bij gevaarlijke kruispunten de verkeerslichten op rood staan als ze op groen gaan. En in Polen en Bulgarije kunt u een boete krijgen als u in de bebouwde kom toetert. 

Nog een paar bijzondere regels; in Zwitserland en Spanje moet u als brildrager altijd een extra bril bij u hebben in de auto. In Griekenland heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. En in Zweden mag u niet langer dan zes dagen op dezelfde plaats staan. 
 
Maar de regel dat u in Roemenië een boete kunt krijgen als u in een vieze auto rijdt, is voor ons wel de meest bijzondere verkeersregel van Europa. 

Dus gaat u deze zomer op vakantie naar een van deze landen? Lees dan vooraf nog even de verkeersregels goed door op onze zomertips pagina.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Lees ook deze artikelen

Ga toch (elektrisch) fietsen!

Lees het artikel.

E-bike verovert leasemarkt

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.