Nieuws- en persberichten

10jun
2017

7 punten om op te letten bij het vergelijken van een private leasecontract

7 punten om op te letten bij het vergelijken van een private leasecontract

Denkt u erover na om privé een auto te leasen? Of bent u van plan om binnenkort een contract te ondertekenen? U wilt natuurlijk niet tijdens of na het leasecontract voor verrassingen komen te staan. Met de onderstaande zeven tips weet u exact waarop te letten.

1. Keurmerk Private Lease

Belangrijk om te kijken is of de aanbieder beschikt over het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk komt van de stichting Keurmerk Private Lease en is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond. Met dit keurmerk kunt u erop vertrouwen dat u veilig en verantwoord een auto leaset. Ook ALD Automotive is in bezit van het Keurmerk Private Lease.

2. Looptijd contract

Kijk naar het maandelijkse bedrag en de looptijd van het contract. Een laag maandbedrag is vaak aantrekkelijk, maar de looptijd is meestal ook veel langer. Denk hier dus goed over na als u een contract van een paar jaar tekent. Als u niet zeker weet wat de financiële situatie is over enkele jaren, dan is het goed om te gaan voor een private leasecontract met een kortere looptijd.

3. Aantal kilometers

Ook goed is om naar de jaarlijkse kilometerlimiet te kijken en te informeren bij de aanbieder hoe het wordt verrekend als u extra kilometers rijdt. Krijgt u bijvoorbeeld geld terug als u binnen uw limiet zit? Zo zijn er aanbieders die het aantal kilometers per kwartaal verrekenen waardoor u extra moet betalen. Zo kunt u binnen uw limiet zitten, maar komen er alsnog extra kosten bij.

4. Schade, onderhoud en verzekeringen

Let ook op dat u niet te veel betaalt voor het eigen risico. Bij sommige aanbieders kan dit bedrag 450 euro of hoger zijn. Dit is vrij hoog als u het bijvoorbeeld vergelijkt met een private leaseauto waarbij het bedrag 150 euro is. Soms is er zelfs sprake van eigen risico op WA-schades. Kijk ook goed wat er in het contract staat over schade, onderhoud en verzekeringen.

5. Voortijdige contractverbreking

Informeer bij de aanbieder wat het kost als u uw contract tussentijds wilt verbreken door bijvoorbeeld werkloosheid, overlijden of emigratie. Bij veel leasebedrijven moet het hele of een groot deel van het contract afbetaald worden.

6. Pechhulp en vervangend vervoer

Controleer of u alleen in Nederland hulp krijgt bij pech of ook in het buitenland. Als dit ook voor het buitenland geldt, betaalt u dan meer? Dit geldt ook voor vervangend vervoer. Bij sommige aanbieders zit vervangend vervoer standaard inbegrepen in het leasecontract. Bij ALD Automotive zit ook pechhulp in binnen- en buitenland standaard inbegrepen in uw leasecontract.

7. Inleverprotocol

Laat u informeren welke schades acceptabel zijn en welke niet als u de leaseauto weer moet inleveren. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Kijk dus of gebruiksschade zoals kleine krasjes, deukjes en andere gebruikssporen in de prijs zit inbegrepen.

Wilt u meer weten over privé leasen? Kijk dan op onze private lease pagina voor meer informatie. Bekijk ook onze private lease aanbod pagina voor interessante aanbiedingen.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.