Nieuws- en persberichten

30mei
2017

Twee Nederlandse startups naar volgende ronde in ALD Startup Challenge

Twee Nederlandse startups naar volgende ronde in ALD Startup Challenge

ALD Automotive heeft op 6 maart het startschot gegeven voor hun eerste internationale ALD Startup Challenge. Deze wedstrijd organiseert de leasemaatschappij in samenwerking met Agorize, een platform voor open innovatiewedstrijden. In totaal hadden 63 startups uit 20 verschillende landen zich aangemeld.

De twee Nederlandse startups Mobypark en YazamTec zijn samen met nog 13 andere teams door de jury geselecteerd voor de volgende ronde. 

Alle 63 deelnemers hebben hun eigen innovatieve product of dienst met het thema ‘Digital Parking’ voorgesteld. Doel van de oplossing moest zijn om automobilisten bij het parkeren in stedelijke gebieden te ondersteunen met digitale tools. De 15 startups die geselecteerd zijn, waaronder Mobypark en YazamTec, krijgen allemaal een lokale mentor aangewezen. Samen storten zij zich op het verder uitwerken van de voorstellen. Winnaars van de ALD Startup Challenge mogen hun product of dienst uitrollen binnen één van de 41 ALD Automotive landen. Hiervoor krijgen zij een budget van €20.000,-.

Vind en reserveer een parkeerplek met Mobypark

Met de app Mobypark kunnen automobilisten een parkeerplek, die behoort tot een persoon of een bedrijf, reserveren en betalen. De app verbindt automobilisten met personen die een parkeerplek beschikbaar hebben. Bij de parkeerplekken van bedrijven en instellingen installeert Mobypark kastjes, waarmee toegang verleend kan worden aan de automobilist. 

YazamTec navigeert de automobilist naar een beschikbare parkeerplek

YazamTec maakt gebruik van sensoren om automobilisten direct naar een beschikbare parkeerplek te navigeren. Het bedrijf levert een volledige oplossing met de YazamTec Smart Parking sensor, die gemakkelijk op parkeerplekken te plaatsen is. Met de app kunnen automobilisten de vrije parkeerplaats selecteren en zich hiernaartoe laten begeleiden. 

‘Grande finale’ in Parijs

Vanaf 29 mei is het aan de jury en alle werknemers van ALD Automotive wereldwijd de taak om te stemmen op hun favoriet. Op 6 juni worden hiervan de resultaten bekend gemaakt. Daarna krijgen finalisten tot 29 juni de tijd om zich voor te bereiden op de finale die op 30 juni in Parijs gepland staat. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.